Spor
  • 26.4.2009 10:11

İŞTE, BUGÜNKÜ MAÇLAR

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, 29. hafta karşılaşmasında kümede kalma mücadelesi veren Eskişehirspor'a konuk olacak. Süper Lig'in 29. haftası hem şampiyonluk yarışını hem de ligde kalma mücadelesini yakından ilgilendiren bir maça sahne olacak.

Alt sıralardan uzaklaşmayı hedefleyen Eskişehirspor ile şampiyonluğu kovalayan Beşiktaş, Eskişehir Atatürk Stadı'nda Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, 29. hafta karşılaşmasında kümede kalma mücadelesi veren Eskişehirspor'a konuk olacak. Süper Lig'in 29. haftası hem şampiyonluk yarışını hem de ligde kalma mücadelesini yakından ilgilendiren bir maça sahne olacak.

Alt sıralardan uzaklaşmayı hedefleyen Eskişehirspor ile şampiyonluğu kovalayan Beşiktaş, Eskişehir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Saat 16.15'de başlayacak ve Lig TV'den canlı yayınlanacak mücadeleyi hakem Selçuk Dereli yönetecek.

Ligde kalma mücadelesi veren rakibi karşısında 3 puan alarak, son 5 haftaya şampiyonluk iddiasını koruyarak girmek isteyen Beşiktaş'ta sakatlığı süren Mert Nobre kadroya alınmadı.


Fener maçı öncesi sarı alarm

Beşiktaş'ta 5 futbolcu, Eskişehirspor karşılaşmasında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek. Siyah-beyazlılarda 3'er sarı kartı bulunan İbrahim Üzülmez, Cisse, Tello, Zapotocny ve Yusuf sarı kart görmeleri durumunda, 30. haftadaki Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.

Bu arada, sakatlığı nedeniyle bu maçta da forma giyemeyecek Nobre'nin de 3 sarı kartı bulunuyor.


DENİZLİ UYARDI:ZORLANIRIZ

Teknik direktör Mustafa Denizli, oyuncularını “Herkes maça çok iyi konsantre olsun. Son iki karşılaşmadaki gibi maça başlarsak bu kez telafi etmekte zorlanırız. Çünkü Eskişehir çok tehlikeli bir takım” diye uyardı.

Turkcell Süper Lig'de lider Sivasspor'un ardından ikinci sırada yer alan Beşiktaş, bugünkü Eskişehirspor karşılaşmasında sahaya mutlak kazanmak için çıkacak. Teknik direktör Mustafa Denizli, son idmandan sonra futbolcularıyla yaptığı toplantıda ligde kritik bir döneme girdiklerini ve bundan sonraki tüm maçları kazanmak zorunda olduklarını söyledi. Eskişehir'in ligde kalma mücadelesi verdiğini belirten Denizli, “Çok zor bir maç olacak. Maça çok iyi konsantre olmalısınız. Son iki maçta olduğu gibi kötü bir ilk yarı oynarsak bu maçta bunu telafi etmemiz çok zor olur. Maça bu düşünce ile çıkmalısınız. Fenerbahçe derbisi öncesi puan kaybı istemiyorum” şeklinde uyarılarda bulundu.

Bu arada Beşiktaş yönetim kurulu da tam kodro Eskişehir'e giderek şampiyonluk yolundaki takımlarını yalnız bırakmama kararı aldılar.

Emre ve Batuhan yok

Bu arada iki takımın anlaşması gereği siyah-beyazlı takımdan kiralık olarak Eskişehir'e giden Batuhan Karadeniz ve Emre Özkan bu maçta forma giyemeyecekler.

Eskişehir'de kadro sıkıntısı

Eskişehir, zorlu maç öncesi kadro kurmakta zorlanıyor. Es Es'te cezalı El Saka'nın yanısıra kaleci İvesa, Serkan, Koray, Bülent Ertuğrul ve Anderson'un sakatlığı sürüyor.


ESKİŞEHİRSPOR
Sinan
Sezgin
Nadareviç
Vucko
M.Önür
Engin
E.Toraman
Doğa
B.Kocabey
Youla
Serdar

BEŞİKTAŞ

Rüştü
Ekrem
İ.Toraman
G.Zan
İ.Üzülmez
Holosko
Ernst
Cisse
(Sivok)
Delgado
Tello
(Yusuf)
Bobo

SAAT: 16.15
STAT:Eskişehir Atatürk
HAKEM: Selçuk Dereli
YAYIN: Lig TV
SAKAT: Mert Nobre, Korcan, Aydın (Beşiktaş), Serkan, Ivesa, Koray (Eskişehir)
CEZALI: El Saka (Eskişehir)

SÜPER LİG'DE 5 MAÇ DAHA VAR


ANKARASPOR
Sanctis
S.Kurtuluş
Semih
H.Balta
Volkan
Barış
M.Topal
Ayhan
Kewell

GALATASARAY
Lincoln
Baros Senecky
Ömer
Ediz
Batak
Erhan
M.Çakır
Hürriyet
Adem
R.Kahya
Neca
Meye

SAAT: 20.00
STAT: Ali Sami Yen (Seyircisiz)
HAKEM: Deniz Çoban
YAYIN: Lig TV
SAKAT: Emre Güngör, Serkan Çalık (Galatasaray), Muhammet, Uğur, Bilal, Özer (Ankara)
CEZALI: Arda, E.Aşık, Sabri (Galatasaray)

DİĞER MAÇLAR

BURSA-DENİZLİ
SAAT: 14.00, STAT: Bursa Atatürk, HAKEM: Bünyamin Gezer

KOCAELİ-ANTALYA
SAAT: 14.00, STAT: İzmit İsmetpaşa, HAKEM: Tolga ÖzkalfaKAYSERİ-KONYA
SAAT: 14.00, STAT: Kadir Has, HAKEM: M.Kamil Abitoğlu

G.BİRLİĞİ-GAZİANTEP

SAAT: 14.00, STAT: Ankara 19 Mayıs, HAKEM: Suat Arslanboğa

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:42

İLGİLİ HABERLER