Ekonomi
  • 1.4.2010 05:39

KAÇ DAKİKA KAÇ LİRA?.. İŞTE LİSTE...

Kontörlü hatlar bugün itibarıyla kalktı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) hayata geçirdiği uygulamayla ön ödemeli hatlarda kontör yerine kuruş kullanılacak. 50 milyon aboneyi ilgilendiren uygulamayla birlikte en az 20 lira tutarındaki 100 kontör yerine 5 TL'lik yükleme de yapılabilecek. 10 TL ve üzerindeki yüklemelerde hatların aktif kullanılabilir süresi 6 ay olacak.

FİRMALAR HAZIR

GSM şirketleri de çalışmalarını tamamladı. 26 milyon ön ödemeli abonesi bulunan Turkcell, 13 milyon 700 bin abonesi bulunan Vodafone ve 7 milyon 900 bin abonesi bulunan Avea, sistemin başlamasıyla birlikte tarifelerini kamuoyu ile paylaştı. Turkcell 5 liradan başlayıp 180 lirayı bulan kart fiyatları ile tüketicinin karşısına çıkacak. Avea ise 12 lira ile 69 lira arasında kart fiyatları uygulayacak. Vodafone 'Hoşgeldin Lira' kampanyasıyla tek seferde hatlarına 20 veya üzeri TL yükleme yapan abonelerine yükledikleri miktarın yüzde 50'sini yine TL olarak kazandıracak.

YENİ UYGULAMA NASIL?

Kullanıcıların hatlarında bulunan kontörler, bugün itibarıyla TL'ye dönüştürülecek. İşletmeciler, ön ödemeli hat abonelerinin aylık kullanım detayı bilgilerini SMS, çağrı merkezi gibi yollarla talep edebilmelerine imkan sağlayacak. Uygulama, TL/Kuruş üzerinden yapılacak ücretlendirmelerde bir değişiklik yapılmasına yönelik olmayıp, görüşme bedellerinin ortak ve standart bir tanımı olmayan kontör yerine TL/kuruşa geçilmesine yönelik olacak. Aboneler bugünden itibaren ayrıca başvuru veya tarife değişikliği yapmak zorunda kalmadan görüşmelere devam edebilecek. Kullanıcıların, ellerinde bulunan kontöre dayalı kartları bugün itibarıyla TL kartlarıyla değiştirmeleri gerekiyor. 1 Nisan itibarıyla mevcut kontörlerin TL karşılığı olan tutar hatlara yüklenmiş olacak.

2.5 milyonluk dev müzik arşivi

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, Turkcell'in dijital müzik arşivlerini 2.5 milyon şarkıya çıkardıklarını bildirdi. Bayrakdar, Ghetto'da Turkcell'in müzik birlikleri ve Sony Music, EMI Music, Warner ve Orchard kataloglarında yer alan milyonlarca şarkılık Türkiye'nin en büyük dijital müzik arşivini oluşturmasına ilişkin toplantıda konuştu. Bayrakdar, Turkcell'in yüzde 60 oranıyla mobil müzik pazarında lider olduğunu ifade ederek 2005'ten bu yana meslek birlikleri, yapımcılar ve sanatçılarla işbirliği yaparak korsanla mücadeleye destek olduklarını ve pazarın büyümesinde öncü rol üstlendiklerini söyledi. Bayrakdar, bugüne kadar 33 milyon kişiye 70 milyon şarkı dinlettiklerini anlattı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:10

İLGİLİ HABERLER