Yaşam
  • 1.2.2007 11:22

KANSER HABERİNİ OĞLUNDAN ALDI!..

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden emekli olduktan sonra, hastalarının ısrarıyla çalışmalarını bir özel hastanede sürdüren 68 yaşındaki Endokrinolog Prof. Dr. Hüsrev Hatemi’ye, meslektaş oğlu Dr. İbrahim Hatemi kalınbağırsak kanseri teşhisi koydu. İki hafta önce Alman Hastanesi’nde Prof. Dr. Yılmaz Büyükuncu tarafından ameliyat edilen Prof. Hatemi evinde dinleniyor.

TIP dünyasında 44 yılı geride bırakan Prof. Dr. Hüsrev Hatemi’nin hiç muayenehanesi olmadı. Önce İstanbul Tıp Fakültesi, ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı’nda 37 yıl boyunca 09.00’dan 17.00’ye kadar poliklinikte hasta baktı. Şeker ve tiroid hastalarının vazgeçemediği isimlerden biri olan Prof. Hatemi, bir toplantıdan evine döndüğünde büyük bir kanama geçirdi. Hemen oğlunu aradı. Prof. Hatemi’yi muayene eden oğlu Dr. İbrahim Hatemi, kanserden şüphelendi ama babasına konduramadı. Prof. Hatemi oğlunun önerisiyle hemen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne gittiğini belirterek şunları anlattı:

"Ben içimden ancak kalınbağırsak kanserinde böyle büyük bir kanama olur diye düşünürken, kanser oldum diye oğluma söylediğimde iyimser davranmaya çalıştı. ’Belki hemoroid nedeniyle olmuştur, hemen kötü düşünmeyelim’ dedi. Ancak testlerin sonucu oğlumun düşündüğü gibi çıkınca yüzünün rengi soldu, kekelemeye başladı. Hocalarına telefon etti. Onlar da teşhisi doğrulayınca çok üzüldü. Babasına kanser teşhisi koymak, doktor da olsa bir evlada zor geliyor. Onun için de sıkıntılı bir durum."

Alman Hastanesi’nde ameliyat olan Prof. Hatemi’nin kalınbağırsağındaki 1.5 santimetrelik tümör çıkarılırken 25 santimetrelik bölümü de alındı. Tümörün başka organlara yayılmadığının tesbit edilmesiyle rahatladığını anlatan Prof. Hatemi, "Ameliyat sırasında metastaz olmadığı daha iyi görüldü. Bu sevindirici bir haberdi. Genel sağlık durumumu bozmamak için de kemoterapi verilmedi. Biraz halsizlik sorunum var" dedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:26

İLGİLİ HABERLER