Medya
  • 26.12.2008 05:17

KARISININ BAŞKA BİR KADINLA ÖPÜŞMESİNE NE DEDİ?..

'Sürmanşet' adlı oyunda Beste Bereket ve Dolunay Soysert'in öpüşmesinin magazin basını tarafından gündeme getirilmesine oyunculardan Ceyda Düvenci, 'Biz prova sürecinde magazinin buraya takılacağını biliyorduk' dedi.
CNNTURK'te Beyazıt Öztürk ve Meral Okay'ın sundukları 'Nası Yani?' programına, 'Sürmanşet' oyununun yazarı Sinan Tuzcu, Levent Üzümcü ve Ceyda Düvenci konuk oldular.
Oyunda Beste Bereket ve Dolunay Soysert'in öpüşmelerinin magazin basınına yansımasını değerlendiren Ceyda Düvenci, "Prova sürecinde biz magazinin kesinlikle buraya takılanacağından emindik ama bu bizim için önemli değildi. Ayrıca oyunculuklar olarak hiç takılmadığımız tek sahneydi" dedi.
Oyundaki tek bir sahneye takılınmasının farklı bir açıdan bakıldığında olumlu bir etkisinin de olacağını ifade eden Ceyda Düvenci, "Magazin seven bir ülkede yaşıyoruz gerçekten, her ne kadar okumuyoruz deseler bile. Eğer bu resmi görüp, gerçekten ilgilenip, hayatında hiç tiyatroya gelmemiş biri oyuna gelecekse bu da benim kabulüm yani. Tiyatroyu öğrenecek, anlayacak ve bütününe baktığında 'Bu sahne çok küçük bir ayrıntıymış. Ben çok güzel bir oyun izleyip çıktım. Hadi bakalım haftaya hangi oyuna gideceğiz' diyecektir belki. O yüzden çok takılmaya gerek görmüyorum" diye konuştu.
HER ÜLKEDE BU HABERDİR AMA...
Oyunun yazarı ve Dolunay Soysert'in de eşi olan oyuncu Sinan Tuzcu da bu konuda "Dünyanın her yerinde haberdir, iki popüler oyuncunun öpüşüyor olması. Hiç bir problem yok. Ama orada tabldot gazetelerde yansıyor, bizde bütün gazetelerde! Problemimiz o" açıklamasını yaptı.
BU BİR MALZEME AMA DOĞRU MALZEME DEĞİL!
Oyunu sahneye koyan 'İstanbul Halk Tiyatrosu'nun kurucularından Levent Üzümcü de bu konuyla ilgili olarak "Bir şeyin kitlelerin çoğunluğu tarafından seçiliyor olması, onun benimseniyor olması bunun doğru bir şey olduğunu göstermez. Ne siyasette bunu gösterir, ne sanatta bunu gösterir ne de hayatın diğer alanında bunu gösterir. İnsanların bir öpüşme sahnesini, kadın kadına bir öpüşme sahnesini alıp, magazin sayfalarına koyuyor olması, bunun doğru bir şey olduğunu göstermez. Bunun bir malzeme olduğunu gösterir ama doğru bir malzeme olduğunu göstermez" açıklamasını yaptı.
HAMİLELER, KALP HASTALARI VE 13 YAŞINDAN KÜÇÜKLER GELMESİN!
Oyun Cuma günü Beşiktaş Kültür Merkezi'nde sahneleniyor. 13 yaşından küçükler oyunu izleyemiyor. Bu arada oyuncular sert sahneler ve efektler için de hamile olanlar ve kalp hastası olanların bir sorun yaşamaları ihtimaline karşı oyuna gelmemeleri konusunda uyarıda bulundular. Televizyon Gazetesi

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 02:55

İLGİLİ HABERLER