Spor
  • 12.8.2012 23:41

Kırmızı kart gören Engin Baytar hakeme saldırdı

Kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Engin Baytar, Cüneyt Çakır'ın yakasını topladı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın oyuncusu Engin Baytar, gördüğü kırmızı kart sonrasında hakem Cüneyt Çakır’a saldırdı.

Fenerbahçe, Dirk Kuyt’ın attığı skoru 2-2’ye getirdi. Ne olduysa bundan sonra oldu.

Galatasaraylı oyuncular, hakem Cüneyt Çakır’ın etrafını sardı ve pozisyona itiraz etti. İlk yarıdan bir sarı kartı bulunan Engin Baytar, itirazlarını kuvvetlendirince Cüneyt Çakır, direkt kırmızı kartını çıkardı.

Hakemin bu kararına sinirlenen Engin Baytar, Çakır’ın üzerine yürüdü ve formasından çekti. Arkadaşlarının sakinleştirmeye çalıştığı Engin, kenara geldiğinde bu kez de 4. hakemin üzerine yürüyüp bağırmaya başladı.

Yedek kulübesindekilerin yardımı ile soyunma odasına götürülen Engin, koridora girerken de Fenerbahçeli taraftarlar ile sözlü tartışmaya girdi.
 

Erzurum'da Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan tarihi Süper Kupa maçında gülen taraf 3-2'lik skor sarı-kırmızılı takım oldu. Sahaya atılan meşalelerden dolayı iki kez duran oyunda tansiyon bir an olsun düşmezken; karşılaşmanın 67. dakikasında Engin Baytar ile Cüneyt Çakır arasında yaşananlar Süper Kupa'ya damga vurdu.
Fenerbahçe'nin attığı ikinci golden sonra hakem Cüneyt Çakır'a büyük tepki gösteren ve gördüğü kırmızı karttan sonra Çakır'a fiziksel müdahalede bulunan Engin Baytar'a büyük bir ceza bekliyor.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Disiplin Talimatnamesi'nin 45. maddesinin 1. bendine göre müsabaka görevlilerine saldırıda bulunan futbolculara beş ile on müsabakadan men cezası verilmesi öngörülüyor.

BÜLENT ATAMAN DA ÇAKIR’A SALDIRMIŞTI

17 Mart 2007 yılında oynanan Manisaspor – Sakaryaspor maçını Cüneyt Çakır yönetiyordu. Karşılaşmada yaşanan bir pozisyona Manisaspor kalecisi Bülent Ataman itiraz etmek için Cüneyt Çakır’ın yanına koştu. Çakır, itirazları nedeniyle Ataman’a kırmızı kart gösterdi. Bülent Ataman da kırmızı kart sonrasında hakem Cüneyt Çakır’ı formasından çekti.

PFDK yaşanan bu olay sonrasında Bülent Ataman’a 20 maç ceza verdi. Tahkim Kurulu ise bu cezayı 12 maça indirdi. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER