Ekonomi
  • 25.11.2010 17:23

LOTO UZMANINDAN '18 MİLYON' TÜYOSU

Süper Loto (6/54) çıldırtan ikramiyeye doğru koşuyor. Bu hafta 18 Milyon TL'ye ulaşması beklenen ikramiye, 2011'e milyoner olarak girmek isteyen bir çok vatandaşın da rüyasını süslüyor.

Loto bayilerine milyoner olma umuduyla koşan vatandaşlar genelde rakamları içlerinden geldiği gibi yazıyor. Bazen de kuponları istatistiklere göre en çok çıkan rakamlara göre dolduruyorlar.

Ağrılı Erol Özdemir ise loto mevzusuna kafayı fazla takanlardan. Özdemir 8 yıl boyunca tek tek yazarak dolduduğu ve Sayısal Loto'nun bütün ihtimallerini içeren 10 ciltlik bir loto ansiklopedisinin sahibi. Deyim yerindeyse lotonun kitabını yazan adam. İşte Ağrılı işsiz loto profesörü Erol Özdemir'den milyoner olma umuduyla bayilere koşan vatandaşlara son gün için loto tüyoları.

"46 rakamlı Sayısal Loto'yu tutturmak için 14 milyon kolon oynamak gerekiyor. Ancak 5 rakam fazla olan Süper Loto'yu kesin tutturmak için 26 milyon kolon yazılmak zorunda. Yani 5 rakamın fazla olması kesin tahmini 12 milyon kolon arttırıyor. Tabi iki ya da daha fazla rakamın banko olması halinde 2 bin liraya bile 6 rakamı bulmak mümkün." "Loto çekilişlerinde 3 rakama kadar ardışık sayılar çıkabiliyor. Ancak 4'ün üzerinde birbirini takip eden ardışık sayılar çıkmıyor. Çıksa da bu çok azdır. Onun için vatandaşlarımız 4'ten fazla ardışık sayıya oynamasınlar. Loto sonuçlarına göre genelde çift rakamlar daha çok çıkıyor.

Hatta genelde 4 çift 2 tek rakama çok rastlanıyor. Onun için kuponlar doldurulurken çift rakamlar daha çok tercih edilmeli. Ayrıca 1'den 20'ye kadar en küçük 2 rakam çok sık çıkıyor. Bayilere gidenler kuponlarında oynayacakları kolonlara 1 ile 20 arasında bulunan en az iki rakamı mutlaka yazsınlar." "Hedefim Ankara gibi büyük bir şehirde bir loto bayisi açarak vatandaşları defterlerimden faydalandırmak. Çünkü defterlerime göre oynayan vatandaşların kazanma ihtimalleri daha yüksek. Eğer bu olmazsa 8 yıl çalışarak hazırladığım bu 10 ciltlik eseri açık arttırmada satmayı düşünüyorum. Bir işadamı beni aradı. 20 bin liraya defterimi satın almak istediğini ve bana iş vereceğini söyledi. Ancak satmadım."

Rekor 49.8 milyon lira

Süper Loto 6/54 daha önce rekor rakama 2009'da ulaşmıştı. 12 haftalık devrin ardından 12 Mart 2009 tarihinde yapılan çekilişte 6 bilen iki kişi toplam 49.8 milyon liralık ikramiyenin sahibi olmuştu.

Vatandaş umutla koştu

'Rakamları minik ikizlerim seçti'

Ufuk Konuralp (28-Matbaacı) "İkizlerim Ece ve Ege'nin kupon üzerinde parmaklarıyla koyduğu sayıları işaretledik. Çocuklar çıkacak parayla araba istiyor." 'Sayısal Loto'daki rakamları oynadım' Arif Çimir (44-Serbest) Ben devamlı sayısal oynarım ama Süper Loto'yu ilk kez oynuyorum. Sayısalda çıkan bazı rakamlar ve uğurlu sayıları yazdım. Rakam o kadar yüksek ki yapacakların hayali bitmez.

'Kazanırsam dünya turuna çıkacağım'

İlksen Baysaling (30-Fotoğrafçı) "İkramiyenin miktarını görünce şansımı denemek istedim. İlk defa bir şans oyunu oynuyorum. Arkadaşıma hediye olarak bir kupon oynadım. İkramiye çıkarsa işten ayrılıp dünya turuna çıkacağım."

'Çıkarsa sanat yapacağım'

Şebnem Deyran (31-Seramik Sanatçısı) "İki yıldır aynı kuponu oynuyorum. Bu yöntem ile büyük ikramiyenin çıkma ihtimali daha yüksek. İkramiye çıkarsa kendime ait bir seramik atölyesinde arkadaşımla birlikte para kazanma endişesi taşımadan çalışmak ve dünyayı gezme hayalim var." (Vatan)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 01:21

İLGİLİ HABERLER