Eğitim
  • 7.9.2007 10:28

NOT SİSTEMİYLE BİRLİKTE "TEŞEKKÜR VE TAKTİR" ALMA ESASLARI DA DEĞİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
      Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel örgün eğitim-öğretim veren ortaöğretim kurumlarında ödül ve disiplin işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmeliğe göre, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70.00’den aşağı olmayan ve davranış puanı yüz olan öğrencilerden 70.00-84.99 arasındakiler teşekkür belgesi, 85.00 ve daha yukarı olanlar takdir belgesi ile ödüllendirilecek.
      Bir öğretim yılı içinde iki ve daha fazla onur belgesi alan öğrencilere okulun onur listesinde yer verilecek.
     
     ÖTEKİ DEĞİŞİKLİKLER
      Yönetmelikte yapılan değişiklikle "Sarhoşluk veren zararlı maddeleri bulundurmak veya kullanmak" disiplin cezasını gerektiren maddeler arasında yer alacak.
      "Ceza takdirinde dikkat edilecek hususlar" başlıklı maddenin f bendinde yapılan değişiklikle, disiplin cezaları takdir edilirken olayın mahkemeye intikal etmesi disiplin cezasının uygulanmasını engellemeyecek. Ancak, öğrencinin velisinin başvurusu halinde öğrencinin durumu, mahkeme kararı sonucuna göre yeniden değerlendirilecek.
      Öğrenci durumunun olumlu olması, başarısı, önceden ceza almamış olması halinde, rehberlik servisinin görüşü göz önüne alınarak bir alt ceza verilebilecek.
      Yönetmeliğin "Davranış notunun indirilmesi ve iadesi" başlıklı 18.
      maddesi " Davranış puanının indirilmesi ve iadesi" olarak değiştirildi. Buna göre, ceza alan öğrencilerin davranış puanlarından, okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezası için 20, okuldan tasdikname ile uzaklaştırma cezası için 40, örgün eğitim dışına çıkarma cezası için 80 puan indirilecek. Her ders yılı başında öğrencilerin davranış puanı yüz olacak. Öğretmenler kurulu davranış puanları indirilmiş öğrencilerin durumlarını değerlendirerek cezaya neden olan davranışları tekrar etmemiş, davranışları olumlu yönde değişen ya da olumlu yönde değişeceğine kanaat getirilen öğrencilerin davranış puanını iade edebilecek.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:29

İLGİLİ HABERLER