Gündem
  • 18.10.2007 10:56

PKK'YA DESTEK SAĞLAYAN ŞİRKETİN ORTAĞI OLAN SİYASİ KİM?

Güler Kömürcü/ Akşam

Operasyonun kapsama alanı...

Evet, ‘Barzani’ye de operasyon şart, PKK terör tehdidi ile etkili bir mücadele Barzani ve peşmerge grupları soyutlanarak ve görmezden gelinerek yapılamaz’ diyen Devlet Bahçeli’ye bu defa yürekten katılıyorum. Tezkereye karşı çıkan DTP ile bir ‘kısım’ AKP milletvekillerini de ‘bölücülükle’ suçlayan MHP Lideri, ‘Tezkere kapsamına PKK’yı koruyan Barzani güçleri de alınsın’ talebinde çok haklı. Konu elbette ‘şartlı askeri operasyonla’ kısıtlanamaz. Günlerdir yazıp-çizdiğimiz gibi, Türkiye, sanayicisine 9 sente sattığı elektriği, PKK’nın en büyük destekçisi Barzani’ye 4 sente satmaya devam eder, Barzan’nin yakınlarına, emanetçilerine ait yaklaşık 200 civarı şirket Türkiye ekonomisinden trilyonlarca lira, oluk oluk para kazanır... Bu şirketlerin ‘karanlık ekonomideki’ faaliyetlerini Ankara’da birileri ‘görmemekte’ ısrarı sürdürürse... Daha da açıkçası, PKK’nın ve hamisi Barzani’nin para kaynakları, Türkiye’den beslenme halleri, AKP HÜKÜMETİ TARAFINDAN ENGELLENEMEZ İSE.... TSK, Mehmetçik bir başına Kuzey Irak’a girip kusursuz askeri operasyonlar yapsa da... Ankara’daki CUDİ’NİN ARKA BAHÇE LOBİSİNİN ‘PKK ve Barzani’ye ‘siyasal ve de ekonomik destek’ faaliyetleri sürdüğü müddetçe, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörü kökünden kazıması sizce ne kadar mümkün?

BARZANİ DE KAPSAMA ALANINA

Yoksa... Birileri vitrin gerisinde ‘Barzani’ye siyasi-ekonomik desteğe devam edip- kamuoyuna karşı da ‘bakın tezkere de tamam ama asker yine başaramadı’ taktiği ile TSK’ye itibar infazı yapma peşinde mi? Bence ‘evet’, Ankara’daki CUDİ’nin arka bahçe lobisi ‘Kuzey Irak operasyonu üzerinden taş tasarrufu yapıp, bir taşla birkaç vuruş peşinde, TSK’yı etkisizleştirme operasyonuna devam diyor... PKK ve destekçisi Barzani’nin arkasındaki Ankara’da malum lobinin faaliyetleri de artık ‘birinci dereceden ulusal tehdit boyutuna’ varmıştır efendim.

Bir yanda parti içindeki malum taraftan baskılar, yaklaşan yerel seçimler, diğer yanda... Sayın Erdoğan’ın da işi çok zor şüphesiz ama her şeye rağmen Sayın Erdoğan’ın cesaretine, ‘bireysel’ milli duruşuna da içtenliğimle inanıyor-güveniyorum, PKK’nın ve Barzani ailesinin ‘Türkiye’deki ‘ekonomik ve siyasi can damarlarının kesilmesi operasyonu için gerekli talimatı yakında verecektir. Hatta... Sayın BAHÇELİ ve Sayın BAYKAL da belki de çok yakında, ‘ellerinde bir kara liste, PKK ve BARZANİ’nin Türkiye’deki ekonomi ve de siyasi cephedeki ‘yerli’ destekleyicilerini, beslendikleri kanalları teker teker halka sunup, bunlara imha edici yaptırımların uygulanması için ‘MİLLİ MUHALEFET’ görevinin gereklerini yapmaya başlayacaklardır.

MİT MÜSTEŞARI BAKÜ’DE

İçerideki onlarca paravan şirket dışında... ‘MASAK’ göreve davet edilip, derin inceleme başlatılsa, mesala; kardeş ülke Azerbaycan’da milyarlarca dolara hükmettiği, terör örgütü PKK’ya maddi destek sağladığı, hatta Barzani ile Ankara’daki malum ‘aykırı’ siyasilerinde ortak olduğu iddia edilen dev şirket ‘A.......’ firmasının, Türkiye ayağında kim/kimlerin olduğu, A..... şirketinin yer altı ve yer üstündeki faaliyetleri nelerdir? Kamuoyu belki de onları da çok yakında öğrenir! MİT Müsteşarı Sayın Taner şu günlerde BAKÜ’de iken... PKK’nın Azerbaycan’a sızma/yayılma çabalarının da durdurulması yolunda belki de çoook önemli istihbarat-operasyon işbirliklerine de imza atılmıştır, kimbilir?! Bu arada PETKİM’in Azeri taliplilere verilecek olması da son derece olumlu bir gelişme değil mi? O cepheden olumlu başka gelişmeler de bekleyiniz... (Yeri gelmiş iken, içinde bulunduğumuz hassas günlerde ulusal güvenliğimiz adına büyük önem arzeden MİT’in yönetiminde Sayın Emre TANER gibi liyakatını ispat etmiş bir ismin bulunması da egemen milletin sıradan bir bireyi olarak beni son derece rahatlatıyor efendim, hak edenlere övgüyü, etmeyene de yergiyi teslim etmek zorundayız değil mi?)

Yarın... AKP, ‘PKK’nın destekçisi Barzani’ye karşı her anlamda mücadelede’ tek vücut ol-ma-maya devam eder ise... Bütün sorumluluk askere yüklenmek istenir ise... ‘Egemen millet’ olarak tek vücut olmak da bizlere-sizlere düşüyor artık ey egemen okur...

Şartlı operasyon OLMAZ. Kaldırtalım şartları.

Ya ekonomik ve siyasi operasyon ne zaman?

Hepimiz, hepiniz sivil toplumun gerekleri adına, görev başına.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER