Dünya
  • 10.11.2011 02:51

SAPIK HERİF MEZARLIKTAN 29 KADININ CESEDİNİ ÇALIP EVE GETİRDİ

Yaşları 15 ile 20 arasında değişen 29 kızın cesedini çalan adam bunları giydirip evinin odalarına süs olarak yerleştirdi.
Rusya, ülkenin en korkunç koleksiyoncusunu konuşuyor. Her şey, tarih hocası ve gazeteci Anatoliy Moskvin'in, bir mezarlıktan ceset çalarken yakalanmasıyla başladı. Moskvin'in evinde, 15-20 yaş arası 29 kızın giydirilmiş cesetleri bulundu. Bir ilginç nokta da Rusya'da bu vaka ilk olduğundan, verilecek cezanın da meçhul olması.

Rusya’nın başkenti Moskova yakınındaki Nijni Novgorod şehri, mezarlıklardan ceset çalan adamı konuşuyor. 45 yaşında saygıdeğer bir tarih hocası ve gazeteci olarak tanınan Anatoliy Moskvin’in, geceleri gizlice mezarlıktan çıkardığı 29 genç kadın cesedini evine getirip giydirerek dehşet verici bir “koleksiyon” oluşturduğu ortaya çıktı.

Moskovski Komsomolets gazetesine olayı anlatan bölge polisi Anatoliy Moskvin, ‘korkunç koleksiyoncu’yu yakalayışlarını ve yaşadıkları dehşeti şöyle anlattı:

YARI ÇÜRÜMÜŞ, GİYDİRİLMİŞ 29 CESET

“Yaz aylarında birkaç mezarlık idaresinden mezarların kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından geceleri açıldığı ihbarı almıştık. Bunun arkasında mezarları soyan bir çetenin olduğunu varsayarak pusu kurduk. Geçen hafta bir ekibimiz gece vakti elinde çantayla mezarlıktan çıkan Moskvin’i tespit etti. Çantada bir ceset bulduk. Hemen ardından gözaltına aldığımız kişinin evinde arama yapıldı. Üç odalı apartman dairesinde yaşlı anne ve babasıyla yaşayan Moskvin’in odasına girdiğimizde şoke olduk. Odada ayak basacak yer bile yoktu. 29 tane yarı çürümüş, mumyalaşmış ceset, elbiselerle giydirilmiş, kukla gibi etrafa konmuştu.”

'KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİM Kİ'

Adli tıp, Moskvin’in evindeki cesetlerin 15-20 yaşları arasında genç kızlara ait olduğunu belirledi. Rus güvenlik güçleri şimdiye kadar böylesine bir suçla karşılaşmadıkları için, Moskvin hakkında ceza kanununun hangi maddesinin uygulanacağı da meçhul. Savcılık ise davanın “Vandalizmden” açılacağını bildirdi. Moskvin ise, mezarlarla ilgili yazdığı kitap için cesetleri eve getirdiğini söyledi. 750 mezarlık gezdiğini söyleyen Moskvin, kendisini “Ben kimseyi öldürmedim ki” diyerek savundu.

Hürriyet

 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 12:25

İLGİLİ HABERLER