Gündem
  • 27.10.2010 15:32

TACİZLE SUÇLANAN AKP'Lİ ESKİ BAKAN KİM?

Bayındırlık eski Bakanı Zeki Ergezen’in Selanik ve Belgrad’daki Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantılarında oteldeki kadın görevlilere para karşılığı seks teklif ettiği ancak daha sonra 3 kadından özür dileyince diplomatik skandalın tatlıya bağlandığı öne sürüldü...

ESKİ Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen’in Selanik ve Belgrad’da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantılarında kaldığı otellerdeki oda görevlisi kadınlara para karşılığı seks teklif ettiği ileri sürüldü. Sözcü gazetesinin haberine göre Sırp gazetesi Novosti, olayın Haziran ayında Belgrad’da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısı sırasında Holiday Inn otelide gerçekleşti. Haberde diplomatik skandal, Türkiye ile Sırbistan arasındaki yakın ilişkilerin bozulmaması için Ergezen’in de 3 kadından birden özür dilemesi sonrası olay tatlıya bağlandı. Gazeteye konuşan bir Sırp milletvekili, “Evet bu olay yaşandı” diyerek taciz iddiasını doğruladı. Yine zirveye katılan Yunan delegasyonundan bir vekil de, “Ergezen daha önce Selanik’te düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısında da benzer bir girişimde bulun- muş ve yine özür dilemişti. O zamanki olayda araya ben girmiştim” dedi.

İddialar Sırp komplosu mu?

İddialar üzerine Ergezen’in yakın çevresi, VATAN’a “Kendisinin bakanlık döneminde Saraybosna’da çok cid-di hizmetleri oldu. Mossad Köprüsü ve İzzetbegoviç’in mezarıyla ilgili çalışmalar yaptı. Bundan rahatsız olan Sırbistan kendisine siyasi komplo kurdu” dedi. Sırbistan gezisinde Ergezen’in eşinin de yanında olduğunu hatırlatan yakın çevresi olayı şöyle anlattı:

“Gezide Ergezen’in eşi de yanında. İkisinin de yabancı dili yok. Ve eşi tek başına çıkıp, gezebilecek yapıda değil. Ergezen, gömleğini ütü için otele bırakmış. Eşi yanındayken görevli kadın gömleği odaya getirmiş. Ergezen, ütülenen gömleği alırken, omzuna vurup kadına teşekkür edip bahşiş vermiş. Böyle taciz olabilir mi? Olaydan sonra protokol müdürü odaya gelmiş. Ergezen bahşişi ve teşekkür şeklini ‘Bu bizim kültürümüzde var’ diye açıklamış.

Protokol müdürü ise ‘Bizim kültürümüzde yok’ karşılığını vermiş. Sonra da karşılıklı özür dilenmiş. Hatta üç kadından söz ediliyor. Oldukça komik iddialar. Ergezen panter olsa bunu yapamaz. Olay, beş gün sonra Sırp basınında çıkıyor. 26 Haziran’da basınına tekzip gönderildi.”

KİMDİR?

AKP’nin kurucu üyesi olan ve 2002-2005 yılları arasında Bayındırlık Bakanlığı görevini yapan AKP Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen evli ve 4 çocuk babası.


Levent İÇGEN / VATAN

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 02:29

İLGİLİ HABERLER