Sağlık
  • 6.3.2007 11:25

TÜRK ERKEĞİ PENİS BOYUNDAN MEMNUN DEĞİL

YUSUF ZİYA ERARSLAN
ANKARA  - Cinsel Tıp Enstitüsü tarafından yapılan ankette Türk erkeklerinin yüzde 90'ının penis boyundan memnun olmadığı ortaya çıktı. Ankete katılan kadınların yüzde 85'i de partnerinin penis boyundan memnun olmadığını bildirdi.


Cinsel Tıp Enstitüsü Başkanı Dr. Cem Keçe, 11-18 santimetre arasındaki penislerin normal boyutlarda kabul edilebileceğini belirterek, penis boyunun çeşitli ırk ve farklı iklimlerde yaşayan insanlara göre farklılık gösterdiğini kaydetti. Penisin boyutundan ziyade 'işvelinin' önemli olduğuna dikkati çeken Dr. Keçe, "18 santimetre üstü penislerin genelde ilişki sırasında zevk yerine acı verir. Sanıldığının aksine penis boyuyla cinsel performans arasında doğrudan bir ilişki bulunmuyor. Penis işlevsel olarak normalse boyunu kafaya takmaya değmez" dedi.


Cinsel Tıp Enstitüsü tarafından yapılan 'Penis Boyu Bilgi Anketi'nden ilginç sonuçlar çıktı. Toplam bin 460 kişinin katıldığı ankette erkek ve kadınlara penis boyuna ilişkin sorular soruldu. İşte anket sonuçları:


"Penis boyunuzdan memnun musunuz? Yüzde 10 Evet, yüzde 90 Hayır", "Sizce eşinizin veya partnerinizin penis boyunuzdan memnun mu? Yüzde 15 Evet, yüzde 85 Hayır", "Eşinizin veya partnerinizin penis boyunuzdan memnun olmadığını sizinle yaylaştı mı? Yüzde 10 Evet, yüzde 90 Hayır", "Penis boyunuzu büyütebileceğinizi veya kalınlaştırabileceğinizi hayal ediyor musunuz? Yüzde 95 Evet, yüzde 5 Hayır", "Gerçekte sahip olabileceğinizden daha küçük bir penisle hayatınızı sürdürdüğünüze inanır mısınız? Yüzde 95 Evet, yüzde 5 Hayır", "Sizce normal penis boyu kaç santimdir? Yüzde 5: 7-10 cm, yüzde 10: 11-14 cm, yüzde 35: 15-18 cm, Yüzde 30:19-21 cm, Yüzde 20: 21 cm ve üzeri", "Penis boyunuz kaç santimdir? Yüzde 15: 7-10 cm, yüzde 55: 11-14 cm, yüzde 15: 15-18 cm, yüzde 10: 19-21 cm, Yüzde 5: 21 cm ve üzeri", " "Sizce penis boyu ile ayaklar, eller, burun veya parmakların uzunluğu arasında bir ilişki var mı? Yüzde 35 Evet, yüzde 65 Hayır", "Sizce penis boyu ile deri rengi arasında bir ilişki var mı? Yüzde 45 Evet, yüzde 55 Hayır", Sizce penis boyu ile insanın boyu arasında bir ilişki var mı? Yüzde 85 Evet, yüzde 15 Hayır."


Dr. Keçe, yaptığı yazılı açıklamada, penisin boyunun önemli olduğunu ama sağlıklı bir cinsel yaşam için tek ve yeter kriter olmadığını belirtti. Dr. Keçe, "Çünkü sanıldığının aksine, penis boyuyla cinsel performans arasında doğrudan bir ilişki bulunmuyor" dedi.
Birçok erkeğin bu yanlış cinsel mit nedeniyle karşı cins ile ilişki kurmaktan kaçınma dahil çok büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Dr. Keçe, şunları kaydetti:


"Fizyolojik açıdan ve cinselliğin verdiği hazzın doruklarına kısa sürede ulaşmak için penis boyunun verdiği psikolojik tatmin önemlidir ve kalın bir penis bu hazzı arttırıcıdır. Ama cinsellikte penis boyundan çok işlevi ağırlıklıdır. Yani duygusal birleşmenin olmadığı ve tam ereksiyon sağlayamayan bir erkek penis boyu normal olsa da partnerini mutlu edemez. Kalın bir penis uzun bir penisten daha işlevseldir. Çünkü 18 cm üstü penisler genelde ilişki sırasında zevk yerine acı vermektedir. Yani penis işlevsel olarak normalse boyunu kafaya takmaya değmez."


Son yıllarda penis büyütme ameliyatlarına oldukça yoğun talep olduğuna dikkat çeken Keçe, penis boyunun deri ve deri altı dokuların uzatıldığı veya kalınlaştırıldığı cerrahi yöntemlerle en fazla 3-5 santimetrelik büyütülebildiğini ifade etti.

NORMAL PENİS BOYU KAÇ SANTİM?


Doğumda ortalama 2.5 santimetre kadar olan gerilmiş penis boyunun ergenlik öncesi dönemde 5-6 santimetreye kadar ulaşabileceğinin altını çizen Keçe, şunları kaydetti:
"Ergenlikle beraber hemen hemen her erkek organının boyutu hakkında ciddi kuşkular, bunalımlar yaşar. Ergenlikte penis boyu yaklaşık iki kat artar ve ortalama 8-10 santimetreye kadar ulaşır. Ereksiyonda bu değer yaklaşık iki katına çıkar ve ortalama 16 santimetre boyunda olur. Bununla birlikte penisin büyüklüğü kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Erekte penis boyu ortalama 14 santimetre olmakla beraber 11-18 cm arası penisler normal boyutlarda kabul edilebilir. Enstitümüzün cinsel danışma ve rehberlik hatlarını arayan Türk erkeklerinin en çok sordukları soruların başında penis boyu geliyor.

Normal ölçülerini bilmeden bu konuyu kompleks yapan erkeklerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Normal ölçülere sahip olan ve enstitümüze başvuran erkeklerin çoğunu ikna edip ameliyat olma düşüncesinden vazgeçirtmeye çalışıyoruz. Cinsel Tıp Enstitüsü olarak yaptığımız anket çalışmalarına göre Türk erkeklerinin penis boyu ortalama 14 santimetredir. Ayrıca erkeklerin büyük bir çoğunluğu penis boyunu büyütebileceklerini ve kalınlaştırabileceklerini hayal ederler ve gerçekte sahip olabileceklerinden daha küçük bir penisle hayatlarını sürdürdüklerine inanırlar."


Penis boyu ile ilgili ülkemizde yanlış cinsel mitlerin sıklığına da dikkat çeken Dr. Cem Keçe, penis boyu ile ayaklar, eller, burun ve parmaklar başta olmak üzere erkeğin vücudunun başka bölümlerinin uzunlukları arasında hiçbir bilimsel ilişki olmadığını bildirdi. Keçe, "Yani kısa boylu birinin penisi uzun boylu birininkinden daha büyük veya bir zencinin penisi bir beyazın penisinden daha küçük olabilir" ifadelerini kullandı.


Kadında döllenmenin olabilmesi için erkeğin spermlerinin kadın vajinasının arkasına ulaşabilmesi gerektiğinin altını çizen Keçe, "Bunun için 10 cm ve üzerinde bir penis boyu gerekmektedir. Penis Latince'de kuyruk anlamına gelmektedir. Penis kemiksiz erkeklik organıdır. Renk ve biçimi değişik olabilir. Sağa veya sola hafif eğrilikler gösterebilir" ifadesini kaydetti.


Penisin erkeklerin cinsel hayatlarında en önemli rehberlerinden biri olduğunu kaydeden Keçe, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Çünkü karşısındaki kadını istemeyen bir penisin sertleşememe veya erken boşalma gibi sorunlar ile bu isteksizliği göstermesi doğaldır. İşte bu noktada penis bilinçaltı da olsa erkeğe bir mesaj yollamaktadır. Eğer erkek bu mesajı doğru algılarsa sorun yoktur, ama eğer yanlış yorumlarsa cinsel hayatında ciddi sorunlar yaşayarak kusuru başka yerlerde aramaya başlayacaktır. Elbette cinsel arzu duymadığı bir kadınla birlikte olan tüm erkekler iktidarsız olmazlar veya erken boşalmazlar. Ama bu bağlamda penis erkeğe yol gösteren bir bilgedir ve rehberdir. Ayrıca penis yapı olarak tehditkardır. Bir kadın vajinasını açar ama bir erkek penisini çıkartır. Açmak ve çıkartmak çok farklı kavramlardır. Çünkü çıkartılan penis başka bir yere genellikle de vajinaya girme potansiyelini içinde barındırır ve bu nedenle de tehditkardır."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:17

İLGİLİ HABERLER