Gündem
  • 12.1.2006 09:37

YOZGAT'IN SORGUN İLÇESİ'NDE KUŞ GRİBİ VAKASI!..

ÖMER ERTUĞRUL
YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde ölen bir serçe ve bir tavuktan alınan örneklerde kuş gribi virüsüne rastlandı. İlçede bulunan tüm kanatlı hayvanların itlaf çalışmaları sürüyor.

Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'nden sonra Sorgun ilçe merkezinde de kuş gribi vakasına rastlandı. Edinilen bilgiye göre ölen bir serçe ve bir tavuk üzerinde yapılan araştırmalarda sonucun pozitif çıkması üzerine Sorgun Kaymakamlığı ilçe merkezinde bulunan tüm kanatlıların itlaf edilmesi için çalışma başlattı. İtlaf çalışmaları belediyeden anons edilerek vatandaşlara duyurulurken, itlaf çalışmalarına ilçe belediye personeli de yardım etti.

Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından itlaf çalışmaları titizlikle yürütülürken, toplanan kanatlı hayvanlar önce gaz odasında itlaf edildi, daha sonra kireçlenmiş çukurlara gömüldü.

Yozgat Vali Yardımcısı İzzettin Sevgili, Sorgun İlçesi'nde kuş gribi virüsüne rastlanmasından sonra ilçe merkezinde bulunan kanatlıların itlaf çalışmalarına başlandığını belirtti. Sevgili, "Tüm kanatlılar ilçede toplanıyor ve vatandaşlarımız da görevlilere yardımcı oluyorlar. İl genelinde yapılan tüm ihbarlar ekiplerimiz tarafından değerlendirilmektedir. Sorgun İlçesi'nde 2 gün içerisinde 6 bin kanatlı itlaf edilirken, il genelinde bugüne kadar 11 bin civarında kanatlı hayvan itlafı yapıldı" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:16

İLGİLİ HABERLER