Gündem
  • 30.3.2009 14:19

YOZGAT'TA OYLAR YANDI

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından edinilen bilgiye göre, Gülşehri beldesi Çötelli Mahallesi'nde sandıklardaki oyların tasnif edilmesinin ardından, sınıftaki sobanın devrilmesi üzerine, torbaya konulmaya çalışılan oyların bir bölümünün yandığı ileri sürüldü. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı görevlileri, yangın çıktığı belirtil

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Gülşehri beldesinde, oyların bir kısmının yanması nedeniyle belediye başkanlığı ve mahalle muhtarlığı seçimleri yeniden yapılacak.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından edinilen bilgiye göre, Gülşehri beldesi Çötelli Mahallesi'nde sandıklardaki oyların tasnif edilmesinin ardından, sınıftaki sobanın devrilmesi üzerine, torbaya konulmaya çalışılan oyların bir bölümünün yandığı ileri sürüldü.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı görevlileri, yangın çıktığı belirtilen sınıfta inceleme yapıp tutanak tuttu.
Belediye başkanlığı ve mahalle muhtarlığı seçiminin, oy pusulalarının bir bölümünün yanması nedeniyle yinelenmesine karar verildi. İl genel meclisi üyeliğiyle ilgili oyların ise pusulalar hasar görmediği için geçerli sayılacağı öğrenildi.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Gülşehri beldesi Çötelli Mahallesi'ndeki sandıkta görevli kurul üyeleri hakkında soruşturma başlattı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:40

İLGİLİ HABERLER