Asayiş
  • 20.6.2022 12:54

YPG elebaşının öldürülmesinde müthiş ayrıntılar

Hüseyin Şibli operasyonunda çarpıcı detaylar! 275 KM derinlikte nokta atış.. MİT, PKK'nın sözde "Suriye Özerk Yönetimi Merkez Yürütme Konseyi Eş Başkanı" olan Suriyeli terörist Hüseyin Şibli'yi, sınırdan 275 km derinlikteki Irak'ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirdi. Nokta operasyonda çarpıcı detaylar ortaya çıktı....

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Süleymaniye şehri Kalar bölgesinde nokta harekat düzenledi. Türkiye sınırlarının 275 kilometre uzağında gerçekleştirilen nokta operasyonda, terör örgütü YPG'nin sözde "Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı" terörist Ferhat Denk Kod adlı Hüseyin Şibli'yi etkisiz hale getirildi.

Son dakika: Hüseyin Şibli operasyonunda çarpıcı detaylar! 275 KM derinlikte nokta atış
 
"SİHA İLE HEDEF ALINDI"
Resmi kaynaklar operasyonun nasıl düzenlendiğine dair detay vermezken, Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, aHaber canlı yayınında operasyonun SİHA ile düzenlendiği bilgisini paylaştı.

Son dakika: Hüseyin Şibli operasyonunda çarpıcı detaylar! 275 KM derinlikte nokta atış
Ağar, harekat noktasının Süleymaniye Kelar olduğunu belirterek "Bu harekatın son derece önemli bir özelliği var. Uzun menzilli yeni nesil bir SİHA kullanıldı.
Bu SİHA'nın güdümü, komuta kontrolü çok üstün bir teknolojiye karşılık geliyor. Vuruşu, çok üstün bir teknolojiye karşılık geliyor. Bu olayda 4 terörist etkisiz hale getirildi." diye konuştu.

Son dakika: Hüseyin Şibli operasyonunda çarpıcı detaylar! 275 KM derinlikte nokta atış
 

CİLO'NUN SAĞ KOLU
Terörist Şibli'nin, terör örgütü PKK'nın sözde Suriye yöneticilerinden Şahin Cilo kod adlı teröristin sağ kolu olduğu ve Irak'ta görevlendirildiği öğrenildi.
Terörist Şibli'nin, Suriye'de bölge dışı üçüncü ülkeler ile kurduğu çıkar ağını Süleymaniye'nin güneyinde de sürdürmesi için görevlendirildiği ve burada adeta yeni bir terör yuvası oluşturmayı amaçladığı da öğrenildi.

Aslen Suriye kökenli olan terörist Şibli, terörist başı Öcalan'ın Suriye'de bulunduğu dönemde terör örgütü PKK'ya katıldı. 2004'te Halep kırsalında sözde sorumlu düzeyinde görevlendirilen terörist Şibli, daha sonra ise örgütün sözde liderlerini eğitmek özere Gara ve Kandil alanında görevlendirildi.
 

4TERÖRİST ETKİSİZ
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde, Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığındaki 4 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
 Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'miz, Suriye'nin kuzeyindeki teröristlere yönelik önleyici operasyonlara devam ediyor.

Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 4 PKK/YPG'li terörist ateş destek vasıtalarımızla etkisiz hale getirildi." ifadelerine yer verildi.

SABAH GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 20.6.2022 13:04

İLGİLİ HABERLER