Gündem
  • 9.10.2019 09:00

YPG : Türk ordusu bizi bombalamaya başladı

DSG: Türk ordusu mevizlerimizi bombalıyor!Demokratik Suriye Güçleri (DSG), TSK’nın Sere Kaniye’deki mevzilerini bombaladığını ancak herhangi bri kayıplarının olmadığı iddia etti..
Irak kürdistan bölgesi medya kuruluşlarından Rudaw'ın veridği haber şöyle;

DSG’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Türk ordusu Sere Kaniye ile Türkiye sınırında bulunan noktalarımızdan birini bombaladı. Ancak güçlerimizde herhangi bir kayıp olmadı” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Bu provoke amaçlı saldırıya cevap vermedik. Halkımızı savunmaya hazırız” ifadeleri kullnıldı.

 Coordination & Military Ops Center - SDF

@cmoc_sdf

The Turkish military is shelling one of our points on #SereKaniye Border with Turkey. There were no injuries to our forces. We didn't respond to this unprovoked attack. We are prepared to defend the people and the people of NE #Syria.

Türk ordusu noktalarımızdan birini bombalıyor #SereKaniye Türkiye ile sınır. Güçlerimizde yaralanma yoktu. Bu provoke edilmemiş saldırıya cevap vermedik. NE halkını ve NE halkını savunmaya hazırız. #Syria .

Dubai merkezli El-Arabiya televizyonu, TSK’nın Resulayn’daki DSG hedeflerini topçu ateşine tuttuğunu belirtti.

El-Arabiya televizyonunun haberinde, “Türk ordusu, Suriye’nin Türkiye sınırındaki Resulayn’da Demokratik Suriye Güçleri (DSG) çatısı altında faaliyet gösteren silahlı oluşumların mevzilerini ateş açtı” dendi.

Saldırıda ölü veya yaralılara dair bilginin gelmediği ifade edildi.

TSK’nın dün de Rakka’nın Tel-Abyad şehri yakınlarındaki DSG hedeflerini vurduğu bildirilmişti.

Rojava sınırında hareketlilik

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Urfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Grê Spî sınırında obüs ve zırhlı araçları için yeni mevziler kazdı.

Türkiyeli yetkililerin Rojava’ya yönelik olası bir operasyonun hazırlıklarını tamamladıklarına dair açıklamalar yaptığı bir dönemde Rojava sınırında bölgeyi gören hakim tepelere konuşlandırılan tank ve obüslerin namlularının Grê Spî’ye çevrili olduğu görüldü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna operasyon sinyali vermesinin ardından TSK, olası operasyon için hazırlıklarını sürdürüyor.

Akçakale ilçesinde konuşlandırılan obüslerin namluları Grê Spî’ye çevrildi. Bir yandan da askerler tarafından mevzi kazma çalışmaları sürüyor. TSK’nın sınır hattındaki zırhlı araçlarla yaptığı devriye sayısının da artırdığı görüldü.

Öte yandan Pentagon Sözcüsü Sean Robertson, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik tek taraflı bir saldırısının Türk-Amerikan çıkarlarına zarar vereceğini söylemişti.

Güncellenme Tarihi : 9.10.2019 09:17

İLGİLİ HABERLER