Gündem
  • 14.4.2019 11:57

YSK seçim iptali için kaç oyun çalınmasını bekliyor

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a verilen yaklaşık 16 bin oyun organize şekilde çalındığı ortaya çıkarken, YSK’nın yeniden seçim kararını geciktirmesi vicdanları yaralıyor.

Seçim gecesinden bu yana ‘mazbatamı verin’ diye bağıran CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun ısrarının altında yatan gerçek, itiraz edilen sandıkların yeniden sayılmasıyla ortaya çıktı. 29 bin 408 farkla seçimin galibi olduğunu söyleyen İmamoğlu’nun, Cumhur İttifakı adayıBinali Yıldırım’dan çalınan on binlerce oy sayesinde öne geçtiği saptandı. AK Parti’nin itirazları neticesinde yeniden açılan her sandık sonrası iki aday arasındaki oy farkının 13 bin 963’e kadar indiği bildirildi. 1 oy fazla alanın seçimi kazandığı yaygarası koparanların, on binleri bulan çalıntı oylar karşısında ise üç maymunu oynaması maşeri vicdanı yaraladı.

Hakkımız gasp edildi

Gazeteci-yazar Murat Özer, İstanbul’daki seçim usulsüzlüklerine dikkat çekerek, “Bunlar her türlü hileyle seçimi alabileceklerini düşünüyorlar. Bu seçimde çok kirli bir ittifak gördük. Bunlar seçimi sabote ettiler, yolsuzluklara imza attılar. İdeolojik bir körlük içinde Türkiye’nin önüne engel olmak için iş birliği yaptılar. Türkiye’yi bölmek isteyenlerle sözde milliyetçilerin iş birliği yapması her türlü hileyi yapabileceklerinin kanıtı. Bu tablo karşısında İstanbul’da seçimlerin mutlaka yenilenmesi lazım” dedi. Cumhur İttifakı’nın hakkını aradığını belirten Özer, “Göz göre göre gasp edilen oyların hakkını aramayalım mı? Bizim çalınan oylarımızı nereye koyacağız. AK Parti’ye oy veren dört milyondan fazla İstanbullunun hakkını aramak suç mu? ‘verin mazbatayı’ diyorlar. Mağduriyetten bahsediyorlar. On binlerce çalınan oyumuz var. Biz mağdur değil miyiz?” dedi.

Kaç oy çalmaları lazımdı?

Araştırmacı-yazar ve siyaset bilimci Ercan Çifci ise, “Milletimiz iktidarı ele geçirmek isteyenlerin harami mantığı ile hareket ettiğini gördü. Milletin emeğine çökmek isteyenleri fark etti. İktidarı hile ile ele geçirmek isteyen tarafın sürekli yalanlar üreterek ve bunu da gün boyu tekrar ederek bir algı çalışması yaptığına şahit oldu” dedi. Kamuoyunun gerçeklerin farkında olduğunu kaydeden Çifci, “Milletimiz merak ediyor, Bir seçimin iptal edilmesi için nasıl bir usulsüzlük olması lazım. On binlerce oyun farklı parti hesabına yazılması, usulsüz bir şekilde sandık başkanlarının görevlendirilmesi, sahte seçmen kayıtlarının yapılması ve sair yetmez mi? Olması gereken, bütün partilerin ortak bir karar alarak milletin kafasında oluşan şüpheleri gidermek ve İstanbul seçimlerini yenilemektir. Bu vesileyle milletin seçime güveni tazelenmelidir” dedi.

HARUN SEKMEN

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 14.4.2019 12:03

İLGİLİ HABERLER