Ekonomi
  • 31.5.2006 14:59

YTL'YE YATIRIM YAPAN İSRAİLLİ 267 MİLYON DOLAR ZARAR ETTİ

İsrail'in en zengin işadamlarından biri olan Eliezer Fishman'ın sahibi olduğu Fishman Holdings, Yeni Türk Lirası'na (YTL) yaptığı yatırımlar sonucu 267 milyon dolar kayba uğradığını açıkladı.
Zararı karşılamak için holding şirketlerinden 200 milyon dolarlık varlık satılacağı açıklandı. NTVMSNBC'nin haberine göre 267 milyon dolarlık kayıp, Eliezer Fishman'ın İsrail'deki varlıklarının yüzde 15'ine denk geliyor.
Fishman Holdings, perakende, emlak, medya, sanayi, telekom ve risk sermayesi yatırımı yapıyor. Satılacak şirketler arasında benzin istasyonları, narenciye, kredi kartı ve sigorta şirketi yer alıyor.

Temerrüde düştü
Fishman'ın İsrail bankalarından aldığı nakitle YTL pozisyonu açtığı (YTL cinsinden borçlandığı) ve YTL'nin ani değer kaybı ile temerrüde düştüğü bildirildi.
Fishman'ın ana hissedarı olduğu İsrail finans-medya grubu Globes'un haberine göre, işadamı hemen bütün İsrail bankalarından kredi alarak YTL cinsinden borçlandığı için durum İsrail Merkez Bankası'nca da yakından izleniyor.
Fishman'ın 1990'larda, değer kaybeden Japon Yeni'ne karşı pozisyon aldığı ve böylece önemli servet yaptığı ifade edildi.
İsrail medyası, Fishman gibi birçok İsrailli yatırımcının Türkiye piyasalarında yatırım yaptığını kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER