Sağlık
  • 19.4.2011 11:57

YUH ARTIK!... KAFADA UNUTULAN İĞNE PARÇACIKLARI İNSAN VÜCUDUNA YARARLIYMIŞ!

VOLKAN KAYALAR
İSTANBUL
İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne omurilikten ameliyatı olmak için giden Salih Aktaş'ın kafatası içerisinde iğne parçacıkları unutulduğu ortaya çıktı. 25 Nisan 2007'de yapılan ameliyatın ardından ortaya çıkan olay üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunan Aktaş'a bir bilirkişi tarafından "Bu olayda bir kusur olmadığını hatta iğne parçacıklarının insan vücuduna yararlı olduğu" ifade edildi.
İzmir Gaziemir Belediyesi'nde çalışan Aktaş İHA muhabirine konuştu. Aktaş, "Omurilik ameliyatı olmak için devlet hastanesine gittim. Ameliyat esnasında kafatasımın içinde iki tane iğne parçası unutuldu. Ağrılarım artınca ben tekrar doktora gittim. Doktor beni MR'a yönlendirdi. Ama MR'a gittiğimde buradaki doktor 'senin kafanda platin var bunu çekemeyiz' dedi. Hemen benim doktoruma geldim durumu anlattım.
Doktor tomografi çekti ama bana sonuçları vermedi. 'Hemen ameliyat olman gerekiyor' diyince ben de bu durumdan şüphelendim. Başka doktorlarda tomografi çektirdim. Buradaki doktorlar kafatasında iğne parçası unutulduğunu söylediler" dedi.
'Neredeyse beni suçlu çıkaracaklardı' diyen Aktaş, "Daha sonra ben savcılığı suç duyurusunda bulundum. Olay bilirkişiye gitti bilirkişide bu olayda bir kusur olmadığını hatta iğne parçacıklarının insan vücuduna yararlı olduğunu söylediler. Bilirkişiye göre ben zengin olmak için bunu yapıyormuşum. Benim tek istediğim şey bir an önce tedavimin yapılması benim istediğim şey zengin olmak değil bu iğnelerden kurtulmak" diye konuştu.
Adli Tıp Kurumu'nun vereceği raporu bekleyen Aktaş, "Sağlık Bakanlığı'ndan rica ediyorum beni iyileştirsinler" diye seslendi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 18:21

İLGİLİ HABERLER