Dünya
  • 14.5.2021 23:37

Yuh!.. Avusturya'da Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çekildi

Avusturya'da Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çekildi..Federal Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı bugün İsrail bayrağını milli bayraklarının yanına çekti.  Kurz israil ile tam dayanışmasını yineledi.

Avusturya'da Başbakanlık binasına İsrail ile dayanışma için bu ülkenin bayrağı çekildi..Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz tarafından sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşılan mesajda, Başbakanlık binasına dayanışma için İsrail bayrağı çekildiği ilan edildi.

Kurz sosyal medya paylaşımında, "İsrail'e yönelik terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz. İsrail'in yanındayız" ifadelerini kullandı.

10 Mayıs'ta İsrail ile Filistinli gruplar arasında başlayan çatışmalar halen devam ediyor. İsrail'in Mescid-i Aksa baskınları ve Kudüs'teki Filistinlileri evlerinden çıkarma girişimleriyle başlayan olaylar, Filistinli grupların Yahudi yerleşimlere yönelik saldırılarıyla devam ediyor.

İsrail ise saldırılara Gazze'deki sivil yaşam alanlarına yönelik düzenlediği bombardımanlarla yanıt veriyor. Şu ana kadar Gazze'ye yönelik şiddetli İsrail bombardımanlarında ölü sayısı 119'u geçmiş durumda.

İsrail saldırılarında ölenlerin 30'dan fazlasını çocuklar oluşturuyor.

Kaynak: Mepa News

 

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 15.5.2021 11:58

İLGİLİ HABERLER