Dünya
  • 10.11.2020 10:35

Yuh!.. İsrail uçağı Mekke semalarında

Vehhabi Salman ve oğlu İslam alemine sonunda bu alçaklığı da yaptı. İsrail yolcu uçağının Müslümanların kutsal şehri Mekke üzerinde uçmasına izin verdi. Bu tarihte ilk kez yaşanıyor..

Kutsal topraklar bunu da gördü! 'israil için güzel bir gün'

İsrail'e ait bir uçağın Hindistan seferini yaparken Suudi Arabistan'ın Mekke ve Cidde kentleri üzerinden uçtuğu belirtildi.

İsrail'de yayın yapan Yedioth Ahronoth Gazetesi'nin havacılık editörü Itay Blumenthal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çok güzel. Dün, Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'ndan havalanarak Etiyopya üzerinden Hindistan'a gitmekte olan bir İsrail uçağı Cidde ve Mekke kentlerinin semalarını kullanmaktan da taviz vermedi." ifadelerini kullandı.

Resim

Blumenthal, mesajında uçuş takibi yapan bir şirkete ait olan ve "uçağın Kızıldeniz'de düz bir hat üzerinde seyrederken yönünü sola çevirerek Cidde ve Mekke kentleri üzerinde uçtuğunu gösteren" belgeye yer verdi.

Suudi Arabistan makamlarından konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, 6 Mart 2018'de Suudi Arabistan'ın Hindistan'dan İsrail'e giden uçaklara hava sahasını kullanma iznini verdiğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA/HABER7

Güncellenme Tarihi : 10.11.2020 10:47

İLGİLİ HABERLER