Yaşam
  • 29.4.2010 01:01

YUH YANİ!.. KADINLARA CANLI ORGAZM TESTİ!..

Amerikalı araştırmacılar, orgazm sırasında kadın beyninde neler olup bittiğini MR cihazıyla tespit etti
ABD'de yapılan bir bilimsel 'orgazm' araştırmasında, kadın orgazmının beyinde ne gibi dalgalar yarattığı MR cihazıyla ölçüldü.

Rutgers Laboratuvarları'nda gerçekleştirilen canlı orgazm testlerine, Dr. Barry Komisaruk başkanlık etti. Kadın orgazmını güçlendirmek ve orgazm olamayan kadınlara yardımcı olabilmek amacıyla yürütülen çalışmada, gönüllü kadın denekler, içine girdikleri MR makinesinde mastürbasyon yaptı ve bu sırada beyninde oluşan sinirsel akımlar kaydedildi.

200 ORGAZM İZLEDİ

Kadın doktor Komisaruk, yaklaşık 200 canlı orgazm izlediği çalışmanın sonunda, orgazmın bir ağrı kesici vazifesi gördüğünü ve ağrıları yüzde 50 oranında azalttığı da keşfetti. Araştırmaya göre, seksin en üst noktası olan orgazm, kadınlarda dokunma tensel hisleri artırıyor ve erkeğin dokunuşlarını çok daha derinden hissedebiliyor.

VİBRATÖRÜYLE GELDİ

Deneye katılan 31 yaşındaki bir kadın gönüllü, MR cihazına pembe vibratörüyle girerken eline kayganlaştırıcı bile sürüldüğünü ancak, bilim adamları tarafından izlendiğini bildiği için, olaya konsantre olmakta zorlandığını söyledi. Orgazm olduğunda kendisinden sol elini kaldırması istenen denek, cam panonun diğer tarafındaki uzmanların o sırada beyinde mutluluk sinyalleri aldığını ve adeta bir 'beyin pornosu' izlediklerini söyledi.

Uzman Komisaruk, "Orgazm yaklaşırken beyin feci şekilde hareketleniyor. Çeşitli sinirler, omurilik yoluyla kadının genital bölgesinden beyne sinyalleri taşıyor. Bu sırada da bol bol dopamin ve oksitosin salgılanıyor" dedi.

POSTA İNTERNET

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER