Asayiş
  • 28.6.2008 20:54

YUH YANİ!.. ÖLDÜRDÜĞÜ ADAMIN KULAĞINI KESİP ANAHTARLIK YAPTI

Eyüp’te, "güvercin besleme yüzünden tartıştığı bir kişiyi öldürüp, kulağını keserek anahtarlık yaptığı" öne sürülen şüpheli gözaltına alındı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İslambey Mahallesi Mektebi Sokaktaki gecekonduda yalnız yaşadığı belirtilen İlker A. (32) ile başka bir gecekonduda kalan komşusu Hasan Karakaş (54) arasında 25 Haziran Çarşamba sabahı güvercin besleme yüzünden tartışma çıktı.
Karakaş’ın İlker A’ya, "güvercin beslemek yerine düzgün bir işte çalışmasını" söylemesi üzerine başladığı belirtilen tartışmanın ardından ayrılan taraflar, akşam saatlerinde aynı nedenle yeniden tartıştı.
Kavgaya dönüşen olayda İlker A, kaçarak gecekondusuna giren Karakaş’ı yakalayarak bir süre odun parçasıyla dövdü. Ardından Karakaş’ı bıçaklayarak öldürdüğü ve sağ kulağını keserek aldığı belirtilen İlker A, olay yerinden kaçtı.
Cinayetten bir gün sonra, evden gelen koku üzerine Karakaş’ın cesedinin bulunmasının ardından, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince fail ya da failleri yakalamak amacıyla araştırma başlatıldı.
Bölgedeki şüpheliler üzerinde yoğunlaşan ekipler, bu süreçte mahalle sakinleri arasındaki, "İlker A. cebinde insan kulağıyla dolaşıyor" söylentisi nedeniyle, bu kişiyi kısa sürede gözaltına aldı. İlker A’nın evinde yapılan aramada, "Karakaş’ın kesilerek verniklenen ve kurumaya bırakılan sağ kulağı" bulundu. Ayrıca, olay yeri yakınında suçta kullanılan odun parçası ile bıçak ele geçirildi.
Bu deliller doğrultusunda ifadesi alınan İlker A’nın, "Karakaş’ı, aralarında kuş meselesinden çıkan tartışma dolayısıyla öldürdüğünü itiraf ettiği ve kestiği kulağını kuş kümesinin kapısına takmak için anahtarlık yaptığını" söylediği belirtildi.
Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İlker A’nın, "adam yaralamak" suçundan sabıkalı olduğu kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER