Gündem
  • 1.10.2005 00:34

YUH YANİ!.. YEŞİL KART ALMAK İÇİN GELEN FAKİR KADINLARA CİNSEL TACİZDE BULUNAN MEMURU TAYİN EDEN VALİ 5 AY HAPİS YEDİ

Yargıtay, yeşil kart başvurusunda bulunan kadınlara cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle bir memurun görev yerini idare mahkemesi kararına rağmen değiştiren Valiyi, hapis cezasına mahkum etti.
Eski Aksaray Valisi Kadir Çalışıcı, "yargı kararlarını yerine getirmediği gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına mahkum edildi. Ceza ertelendi.
osyada yer alan bilgilere göre, Aksaray'da bir memurun yeşil kart almaya gelen kadınlara cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Bu yöndeki şikayetler, Vali Kadir Çalışıcı'nın kulağına kadar gitti.
Bunun üzerine, Vali Çalışıcı, memurun görev yerini değiştirdi. Memur, İdare Mahkemesi'ne başvurarak, işlemin iptalini talep etti. Mahkeme, söz konusu kamu çalışanının, İl Genel İdare Kurulu'ndaki görevine dönmesine karar verdi.
Söz konusu memur, mahkeme kararı ile görev yerine geldi. Ancak bu durum Aksaraylı vatandaşların tepkisine neden oldu. Şikayetlerin artması üzerine, Vali bu kişiyi bir başka göreve atadı.
Bunun üzerine, Yargıtay'da, Vali Çalışıcı hakkında "mahkeme kararlarını uygulamadığı" gerekçesiyle dava açıldı.
Dava, Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi'nde sonuçlandı.Daire, mahkeme kararlarını yerine getirmediği gerekçesiyle Vali Çalışıcı'yı 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Daha sonra iyi hal gözeterek, hapis cezasını 5 aya indirdi. Çalışıcı'ya, 900 YTL para cezası ile 5 ay kamu hizmetlerinden men cezasına çarptırdı. Vali'nin cezası ertelendi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER