Asayiş
  • 29.11.2007 15:15

YÜKSEKOVA’DA 3 PKK’LI TERÖRİST ELE GEÇİRİLDİ

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçe merkezinde dün gece 3 PKK’lı yakalanarak gözaltına alındı. Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca’da teröristlere yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor.
      Yüksekova İlçesi’nde dün akşam saatlerinde bir ihbar üzerine 3 ayrı eve Özel Harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi. Yoğun güvenlik önlemleri altında eş zamanlı yapılan baskında PKK’lı oldukları öne sürülen 3 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerin sorgusunun devam ettiği açıklandı.
      Mehmetçik, sınır noktalarında PKK’ya yönelik operasyonlarına ise devam ediyor. Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızdıkları belirtilen 2 terörist gruba karşı Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca, Şırnak’ın da Uludere ilçesi’nde alarm verildi. Operasyon için bölgede bulunan komandolara aralarında Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin de olduğu çok sayıda asker takviye olarak gönderildi. Mehmetçik, 20’şerli gruplar halinde bölgeye yayılarak dağları karış karış arıyor. Operasyonlar hava destekli olarak da sürüyor. Özellikle gece sıfır noktasındaki köylerdeki evlerde tek tek aranıyor. Teröristlerin haberleşmesini engellemek için bölgelerde cep telefonu hatları ise kesiliyor.
     
     KAÇIŞ NOKTALARI KUŞATILDI
      Güvenlik güçleri Türkiye’ye sızan teröristlerin izini bulmaya çalışırken, PKK’lıların, çıkacak bir çatışma sonrası kaçması muhtemel noktalar ise kuşatıldı.
      Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altına düştüğü bölgelerdeki mağaralar da didik didik aranıyor. Bölgeye yoğun şekilde kar yağmasının, teröristlerin kaçmasını zorlaştıracağı belirtildi. Güvenlik güçleri bunun kendileri için bir avantaj olarak değerlendiriyor.
     
     KARLI YOLDA MAYIN ARANIYOR
      Bu arada dün gece Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri’nde başlayan kar yağışına rağmen, bölgede mayın arama-tarama faaliyetlerine devam edildi.
      Bir panzerin de eşlik ettiği bu faaliyet sırasında Mehmetçik, yol güzergahında yoğun güvenlik önlemleri aldı. Mayın taramasının yapıldığı bölgelere yapılabilecek terörist saldırılara karşı vadi içindeki çevreler dürbünlerle gözetlendi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER