Bilim
  • 28.6.2021 17:46

Yumurta Donasyonu Yönteminde Donör Seçimi

Yumurta Donasyonu Yönteminde Donör Seçimi

 

Doğal yollar ile çocuk sahibi olamayan çiftlerin denedikleri yöntemlerden bir tanesi de yumurta donasyonu olmaktadır. Yumurta donasyonu yöntemlerinin başarı oranların baktığımızda, gebelik için yapılan yöntemler arasında en çok başarılı olan yöntem olduğunu söylemek de mümkün. İnsanların aklında ise yumurta donasyonu neden yapılır sorusu canlanmaktadır. Yumurta donasyonu, anne adayından alınacak olan yumurtaların yetersiz veya kalitesiz olduğu durumlarda uygulanılan bir yöntemdir.

 

Yumurta donasyonu yönteminde ilk olarak donör seçimi yapılmaktadır. Öyle ki, anne adayından alınacak olan yumurtalar yetersiz olduğu için bu yumurtalar bir donörden alınır. Bu noktada donör seçimi yapmak son derece önemli bir konu haline gelmektedir. Seçilen donörün anne adayına fiziksel olarak benzemesine dikkat eden Kıbrıs tüp bebek merkezleri, bu yönde çalışmalar da yapmaktadırlar. Bunun yanı sıra, seçilecek olan donör kan grubu gibi konular da son derece önemli olmaktadır.

 

Yumurta donasyonu yöntemi için donör seçimi yapmak isteyenler, donörün tüm sağlık testlerinden geçmiş olmasını da beklemektedirler. Bu nedenle de Kıbrıs tüp bebek merkezleri, donörlerin herhangi bir sağlık sorunu olmadığından emin olmadan bu işlemlere başlamamaktadırlar.

 

Yumurta Donasyonu Hamilelik Süreci

 

Yumurta donasyonu yönteminde hamilelik sürecinin belli aşamalara bölünmesi ve bu aşamaların büyük titizlikle takip edilmesi gerekir. Özellikle yumurtanın rahime kolay bir şekilde tutunması isteyen Kıbrıs tüp bebek merkezleri, donör seçimi yaparken donörün genç olmasına da dikkat ederler.

 

Yumurta donasyonu başarılı olduktan sonraki hamileliklerde doğum şeklinin ne olacağına karar vermek de bir profesyonellik isteyen konudur. Öyle ki, Kıbrıs tüp bebek merkezleri genellikle yumurta donasyonu sonrasındaki doğumların sezaryen olarak yapılmasını tercih ederler. Aynı zamanda, doğan çocukların daha sonrasında farklı özel işlemlere tabi tutulmasına gerek de duyulmamaktadır.

 

Yumurta donasyonu yöntemini kimlerini yaptıracağı da insanlar arasında merak edilen bir konu oluyor. Özellikle erken menopoza girmiş oldukları için yumurta üretimi olmayan ya da farklı nedenlerden dolayı yumurtaları beklenen kalitenin altında olan kadınlar için uygun olan bir yöntemdir.

 

Yumurta Donasyonu Öncesinde Merkez Seçimi

 

Yumurta donasyonu ile maksimum başarı oranlarına ulaşmak isteyen çiftlerin Kıbrıs tüp bebek merkezi seçimlerini de en iyi şekilde yapmaları gerekir. Kıbrıs tüp bebek merkezleri tarafından yapılan çalışmalar dikkatlice incelenmeli ve daha sonrasında bir karar verilmelidir. Bu noktada Kıbrıs tüp bebek merkezleri ile iletişime geçmek de son derece önemli oluyor. Yumurta donasyonu yöntemi için Kıbrıs tüp bebek merkezi ile iletişime geçmek isteyenler https://www.cyprusivf.net/yumurta_donasyonu/ internet sitesini ziyaret edebilirler.

Güncellenme Tarihi : 28.6.2021 17:47

İLGİLİ HABERLER