Dünya
  • 2.3.2020 22:10

Yunan askerleri göçmenlere ateş açtı

Yunanistan sınır birlikleri, Meriç Nehri’ni yüzerek sınırı geçmek isteyen göçmenlere otomatik silahlarla yaylım ateşi açtı.

Ülkelerindeki iç savaş ve ekonomik kriz nedeniyle ‘umut' yolculuğuna çıkmak için Edirne'ye gelen binlerce göçmenin Yunanistan sınırlarında geçiş için bekleyişi sürüyor. Edirne'ye gelen binlerce çocuk, kadın ve ailelerden oluşan göçmenler, kimi zaman jiletli tel örgüleri aşarak, kimi zamansa iki ülke arasında doğal sınır hattını oluşturan Meriç Nehri'ni yüzerek veya botlarla geçmeye çalışıyor.

Yunan askerleri göçmenlere ateş açtı

Yunan zulmü, ilk kez bu kadar net görüntülendi

Komşu ülke Yunanistan'a geçmek isteyen binlerce göçmen, sınır hattında Yunanistan askerlerinin orantısız müdahaleleri ile yüz yüze geliyor. İlk üç günlük süreçte Yunanlı askerler, biber gazı ve ses bombaları ile adeta göçmenleri bombardımana tutarken, bugün ise silah sesleri yükselmeye başladı. İpsala Sınır Kapısı'nda bir göçmenin açılan ateş sonrası boynundan vurularak hayatını kaybetmesinin ardından, yaşanan dehşet ilk kez net olarak ‘İHA' tarafından nehir hattında görüntülendi.

Sürünerek kurtulmaya çalıştılar

Meriç Nehri'nin yüzerek geçmek isteyen göçmen grubuna Yunanistan sınır birlikleri otomatik silahlarla yaylım ateşi açtı. Yaşanan dehşet anlarında göçmenler, bölgeden sürünerek kurtulmaya çalıştı. Yaşanan dehşet anları İHA ekibi tarafından an be an kaydedildi.

Yaylım ateşi arasında kalan göçmenler, “Askerler bize ateş ediyor. Bu şekilde Avrupa bizim için hayal” dedi.

Güncellenme Tarihi : 3.3.2020 12:52

İLGİLİ HABERLER