Gündem
  • 18.4.2017 01:05

Yunan basını: Erdoğan’ın halife olması için bir engel kalmadı

Yunan Pronews internet sitesi, Erdoğan’ın güçlenmesinin Batılı ülkelerin çıkarlarını tehdit ettiğini söyledi.

Yunan basınında yer alan referanduma ilişkin bir analizde, Erdoğan'ın sahip olduğu yeni yetkilerle Batı'yı endişelendirdiği ve Cumhurbaşkanı'nın önünde halife olmak için bir engel kalmadığı belirtildi.

‘Pronews' adlı bir internet sitesinde yayınlanan analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlenmesinin Batılı ülkelerin çıkarlarını tehdit ettiği, bu nedenle Batı'nın endişeli olduğu ifade edildi.

Analizde, “Bu, Erdoğan'ın zaferi. Zira Erdoğan, Türk siyasetinde mutlak iktidarı elde etmesini sağlayacak anayasal değişiklikleri yapmak için gereken yetkilere hukuki olarak sahip oldu. Artık Erdoğan'ın önünde halife olmak için bir engel kalmadı” denildi.

'KEMALİSTLER KAZANSAYDI, SONUÇTAN MEMNUN OLURLARDI'

Seçimde usulsüzlük yapıldığına dair şikayetlerin beklendik bir durum olduğuna dikkat çekilen analize şöyle devam edildi: “Kemalistler, Türk siyasi tarihinin dışında kalmakla karşı karşıya olduklarını anladılar. Bu nedenle, usulsüzlük olsa da, olmasa da şikayette bulunacaklardı. Ancak seçimi kazansalardı, sonucu memnuniyetle karşılarlardı.”

Güncellenme Tarihi : 17.4.2017 23:16

İLGİLİ HABERLER