Gündem
  • 29.4.2013 13:15

Yunan Büyükelçi Gül ve Erdoğan'ın tavsiyesine uydu

KAYSERİ  -       Loukakis, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz'ı ziyareti sırasında, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye'yi dolaşmak istediğini ifade etti.
      Temaslarına Kayseri'den başladığını ve burada gördüğü samimiyetten çok etkilendiğini belirten Loukakis, şunları kaydetti:
      "Arkadaşlıklar sözlerle ifade edilmez, zor durumda kendini gösterir. 1999 depreminde bunu hatırlıyoruz. İlerleyen zamanlarda Yunanistan'da da bu tip sıkıntılar olmuştur. İkili ilişkilerimizin iklimi çok iyidir. İlişkilerimizde, ticaretimizi geliştirecek birçok alan mevcut. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en son Samaras'da katıldığı toplantıda 25 konu üzerinde mutabakat sağlandı. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e fikirlerimi sunduğumda tüm Türkiye'yi ziyaret etmemi önerdi. Hem sayın Başbakan hem de sayın Cumhurbaşkanı'nın önerisi doğrultusunda Anadolu ziyaretlerine 'Anadolu Kaplanı' olan Kayseri'den başlamanın uygun olacağını düşündüm. Bu ziyaretler eminim ki sadece ilk kez yapılan veya bir kez yapılan ziyaret değil, önümüzdeki zamanlarda yapılacak birçok ziyaretin başlangıcı olacaktır."
      Kayseri Valisi Şerif Yılmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretin karşılıklı ilişkilerin gelişmesine vesile olması temennisinde bulundu.
      Şu anda iki ülke arasında hem ticari hem de siyasi ilişkilerin devam ettiğini hatırlatan Yılmaz, "Ziyaretler bunun artmasına vesile olur. Biz iki yakın komşu olarak da birbirimizi en yakın anlama imkanına sahip ülkeleriz. Zaman zaman da birbirimizin ihtiyacına en kısa sürede koşan ülkeyiz. O nedenle bu ziyaretin yapılması bizler için de önemli" diye konuştu.
      Konuşmaların ardından Vali Yılmaz, Büyükelçi Loukakis'a üzerine Kayseri simgelerinin işlendiği şilt hediye etti.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER