Gündem
  • 12.8.2020 16:20

Yunan gazetelerinde panik manşetleri!.. Türkler savaşa hazırlanıyor

 Yunan medyasında resmen bir savaş paniği çıktı.. Gazeteler İsrail'in bugün kendilerine yönelik desteğinden bile memnun olmayarak,İsrail, Doğu Akdeniz geriliminin ortasında Yunanistan ile geç 'dayanışma' teklif ediyor başlaığı kullandı.  "İsrail, Doğu Akdeniz bölgesinde Türkiye ile gerginliğin keskin bir şekilde artması nedeniyle Yunanistan ile dayanışmasını ifade etti." dedi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki tavrını bölgedeki ülkelere net olarak göstermesi Yunan medyasının korku manşetleri atmasına neden oldu. Her fırsatta bölgedeki varlığı sürdüreceğini tüm dünyaya kesin olarak gösteren Türkiye Yunan yönetimini AB ve NATO'dan medet ummaya itti. Bölgedeki nüfuzunu kaybeden Yunanistan Dış güçleri yanına çekmeye çalışıyor.

ürkiye, bölgede kendisine yönelik yürütülen tüm yıldırma politikalarına rağmen Doğu Akdeniz'de sismik araştırma faaliyetlerini sürdürüyor.

Türkiye'nin deniz yetki alanlarında araştırma faaliyetlerine başlayan Oruç Reis'in bölgedeki aktivitesi ise Yunan tarafından endişeyle takip ediliyor.

Her fırsatta bölgedeki hakkını sonuna kadar savunacağını ve geri adım atmayacağını belirten Türkiye'nin kararlı tavrıyla başa çıkamayan Yunan yönetimi, AB'yi ve dış güçleri de yanına çekerek çıkarlarını korumaya uğraşıyor.

YUNANİSTAN'IN TEK GÜNDEMİ ORUÇ REİS

Son olarak Avrupa Birliği'nden acil toplantı yapılmasını isteyen Yunanistan, Rum yönetimi, Mısır ve İsrail'le iş birliği yaparak Türkiye'nin haklı arayışını engellemeye çalışıyor.

Boşa çıkan tüm çabalarının ardından Yunan hükümeti, medya aracılığıyle yeni bir algı operasyonuna başladı. Türkiye'nin Doğu Akdeniz faaliyetlerini itibarsızlaştırmaya çalışan Yunan basını, Oruç Reis'in göreve başlamasını manşetten duyurdu.

YUNAN GAZETELERİNDE KORKU MANŞETLERİ

Neredeyse istisnasız her manşetin ana konusu olan Oruç Reis, Yunan'ın bölgede yaşadığı korkuyu da kanıtlar nitelikte oldu.

TANEA

"Oruç Reis gerilimi sürüyor, Yunanistan alarmda: Türkler çatışmaya hazırız diyor."

EFSYN

"Türkiye'nin algı oyunları devam ediyor"

ELEFTHEROS TYPOS

"Türkiye NATO uyarılarına rağmen Oruç Reisi karasularına soktu. Yunan askeri eli tetikte bekliyor."

LOGOS

"Akdeniz'de diplomatik ateş"

DİMOKRATİA

"Akdeniz'de savaş davulları çalıyor! Yunan karasuları yeni bir Türk işgaliyle karşı karşıya"

Güncellenme Tarihi : 12.8.2020 16:31

İLGİLİ HABERLER