Dünya
  • 19.10.2005 00:02

YUNANİSTAN AMERİKA'YA YÜKLENDİ!..

LEFKOŞA - Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, ''ABD'nin Kıbrıs'taki tutumunun sorunları çözmediğini'' savundu.
     Kıbrıs Rum kesiminde bulunan Papulyas, Baf'ı ziyareti sırasında, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı Washington'a davet etmesiyle ilgili bir soru üzerine, ''Bu tutumun sorunları çözmediğini, aksine çıkmazlar yarattığını'' iddia etti. Papulyas, ''bu hareketin ayrılıkçı eğilimler'' olduğunu savundu.
     Öte yandan, Papulyas, Rum meclisinde yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin tarihi bir ikilemle karşı karşıya olduğunu, ya Kıbrıs'la ilgili politikasını gözden geçirmesi gerekeceğini, ya da Avrupa Birliği'ndeki geleceğini riske atacağını'' ileri sürdü.
     Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un onuruna verdiği yemekte yaptığı konuşmada da, ülkesinin, Kıbrıs sorununa yaşayabilir ve işleyebilir bir çözüm bulunabilmesi için BM gözetiminde müzakerelerin yeniden başlamasını desteklediğini söyledi.
     Papadopulos da Kıbrıs sorununa zor da olsa iyi bir çözümün gerektiğini ifade ederek, ''Kıbrıs sorununu çözmek için barışçı bir diyalog dışında başka bir yol yoktur. Karşılıklı iyi niyet ve siyasi istek olmaması halinde bir diyalog başarılı olamaz. Bizim açımızdan hem iyi niyet, hem de siyasi istek vardır. Türk tarafının da iyi niyet ve politik isteği olduğunu ispatlaması kendisine kalmış bir şeydir'' dedi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:52

İLGİLİ HABERLER