Gündem
  • 31.5.2006 13:30

YUNANİSTAN İLE KARDEŞLİK ARAYIŞINDAYIZ

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Yunanistan ile barış, kardeşlik, huzur ve istikrar arayışı içinde olduklarını belirterek, Yunan tarafında da aynı anlayışın hakim olduğu inancını taşıdıklarını söyledi.
Tan, haftalık bilgilendirme toplantısında, Türkiye'nin Yunanistan ile ilişkilerine dair bir soru üzerine, ''Yunanistan ile barış, kardeşlik, huzur ve istikrar arayışı içindeyiz. Biz, Yunan tarafında da aynı anlayışın hakim olduğu inancındayız. Çalışmalarımızı bu amaç doğrultusunda yapıyoruz'' diye konuştu.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'nin, 10 Haziranda İstanbul'da yapılacak Türk-Yunan medya buluşmasına katılmasının  beklendiğine işaret eden Tan, Yunan Bakan'ın bu ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirtti.
Tan, Bakoyanni ile yapılacak görüşmelerin, ikili ilişkilere katkıda bulunmasını temenni ettiklerini kaydetti.
Tan, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a gönderdiği mektuba ilişkin soru üzerine de bu konuda KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca'nın dünkü açıklamalarının Türkiye tarafından da paylaşıldığını söyledi.
Sözcü Tan, Kardak çevresinde dün meydana gelen gelişmelere ilişkin soruya da ''Dün Kardak çevresinde bugüne kadar olan çerçevede birtakım gelişmeler vuku bulmuştur. Bunların gereğinden fazla büyütülmesi uygun olmaz'' karşılığını verdi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER