Dünya
  • 30.5.2006 10:00

YUNANİSTAN KÜLTÜR BAKANI'NA BOMBALI SALDIRI

MANOL KOSTİDİ - ESİN SARIGÜL
ATİNA - Yunanistan Kültür Bakanı Yorgo Vulgarakis'in başkent Atina'da bulunan evinin önünde bir patlama meydana geldiği bildirildi. Kültür Bakanı'na yönelik olduğu düşünülen patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.
Yunan polisinin verdiği bilgiye göre, Yorgos Vulgarakis'in Likavitos Semti'ndeki evine 100 metre mesafede bulunan araçların arasına yerleştirilen bomba, yerel saatle 07.55 sıralarında patladı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, çevrede bulunan araçlarda geniş çaplı hasar meydana geldi. Yunan polisi, Kültür Bakanı'nın her gün yürüyerek bakanlığa gittiğini hatırlatarak, bombanın Vulgarakis'i hedef aldığını düşündüklerini belirtti. Ayrıca şu ana kadar saldırıyı hiçbir örgütün üstlenmediği de öğrenildi.
2 ay öncesine kadar Kamu Düzeni Bakanı görevini yürüten Yorgos Vulgarakis'in adı, başbakan dahil bakanların da telefonlarının dinlendiği "telekulak" skandalına karışmıştı. Skandalda Vodafone şirketinin merkezinden yaklaşık 100 bakan ve işadamının telefonlarının dinlendiği ortaya çıkmıştı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:07

İLGİLİ HABERLER