Dünya
  • 11.3.2020 16:55

Yunanlı papaz güldürdü!.. Kutsal komünyon yoluyla virüs bulaşmaz

Ortodoks Kilisesinden güldüren virüs açıklaması! ‘Bilimsel gerçeğin üzerinde tutuyorlar’

Yunanistan Ortodoks Kilisesi, KOVİD-19 hastalığının kutsal komünyon yoluyla bulaşmadığını iddia etti. Ölümcül virüsün, uzmanların el sıkışmasıyla bulaştığını belirtmesine rağmen kilisenin bu açıklamasına tepkiler büyüdü. Yunan Doktorlar Derneği, kilisenin açıklamasını onaylayan doktorlara yönelik, "Bu doktorlar, kişisel dini inançlarını bilimsel gerçeklerin üzerinde tutuyorlar" açıklamasında bulundu.

Yunanistan Ortodoks Kilisesi, yeni koronavirüs salgınına ilişkin resmi bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, virüsün kutsal komünyon yoluyla bulaşmadığı öne sürüldü.

Açıklamada, "Ortak bardakla ekmek şarap ayini ve komünyona katılan kilisenin üyeleri için hastalığın bulaşması söz konusu değildir. Her yaştan inananlar bilir ki, Kutsal Komünyon, hastalığın olduğu durumda dahi yaşayan tanrıya kendini teslim etmenin tasdik edilmesi ve sevginin açıkça ilanıdır" denildi.

Patras Piskoposu Hrisostomos da ayrı bir açıklama yaparak, "Kutsal komünyona inanan herkes bilir ki, hayatta korkulacak bir şey yoktur, bu bir kader meselesidir.  Yüzyıllar boyunca Kutsal Komünyon yoluyla bir hastalık bulaştığı görülmemiştir" dedi.

Açıklamayı destekleyen doktorlara eleştiri

Kilisenin bu açıklamasını bazı doktorların desteklemesi ise eleştiri konusu oldu.

Yunan Doktorlar Derneği, kilisenin açıklamasını onaylayan doktorlara yönelik, "Bu doktorlar, kişisel dini inançlarını bilimsel gerçeklerin üzerinde tutuyorlar" açıklamasında bulundu.

ABD’de Kilisenin papazı

ABD'nin başkenti Washington eyaletinde Mesih Kilisesindeki papazın koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve 500 kişi ile el sıkıştığı belirlenmişti.

Çin’de tarikat

Çin'den sonra en çok koronavirüs vakası görülen ülke olan Güney Kore'de virüsün yayılmasının odağında görünen Şinçeonci adlı Hristiyan tarikatının lideri Lee Man-hee, diz çökerek ulustan özür diledi. 88 yaşındaki din adamı, "İsteyerek olmadıysa da çok sayıda insan hastalandı. Bütün gayretimizle engellemeye çalıştık ama başaramadık" ifadelerine yer vermişti.

 

Güncellenme Tarihi : 11.3.2020 16:58

İLGİLİ HABERLER