Gündem
  • 12.3.2021 15:19

Yurdu fırtına vurdu

Adıyaman'da fırtına nedeniyle elektrik direkleri, ağaçlar, billboardlar devrildi, bazı çatılar araçların üzerine uçtu. Fırtına nedeniyle çatıdan uçan bir kalas, Muhammed Özdemir'in aracına büyük hasar verdi. Kalasın otomobilin tavanından girip altından çıkması görenleri şaşırttı.

Kentte dün geceden itibaren etkisini sürdüren şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Fırtına nedeniyle kentteki bazı ağaçlar, elektrik direkleri, billboardlar devrildi, çatılardan uçan malzemeler de araçlarda hasara neden oldu.

Karapınar Mahallesi'nde fırtına nedeniyle çatıdan uçan bir kalas, Muhammed Özdemir'in aracına büyük hasar verdi. Kalasın otomobilin tavanından girip altından çıkması görenleri şaşırttı.

Muhammed Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Aracımın üzerine binamızın çatısı düştü, çok şükür canımıza bir şey olmadı. Yetkililerden yardım bekliyoruz." dedi.

Bu arada, Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Adıyaman-Kahramanmaraş Elektrik Dağıtım AŞ ekipleri fırtınanın neden olduğu hasarı gidermek için yoğun mesai harcıyor.

Hatay’da şiddetli fırtına ağaçları devirdi!

Hatay'da gece saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle bazı ağaçlar, park halindeki otomobillerin üzerine devrildi. Maddi hasara yol açan ağaçlar, itfaiye ekiplerince kaldırıldı.

Hatay’da gece saatlerinde etkisini gösteren şiddetli sağanak ve fırtına nedeniyle, hayatı olumsuz etkiledi. Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi'nde fırtına, bazı ağaçları kökünden söktü.

Park halindeki araçların üzerine düşen ağaçlar, maddi hasara yol açtı. Araçlara hasar veren araçlar, itfaiye ekiplerince kaldırıldı.

Batı Karadeniz’de kuvvetli kar ve buzlanma

Batı Karadeniz’de yağmurla başlayacak yağışların, sabah saatlerinden sonra başta Bolu Dağı geçişi olmak üzere Batı Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar yağışına dönüşeceği bekleniyor.

Kuzeybatı kesimlerde kuvvetli yağış bekleniyor

Çanakkale’nin doğusu ile sabah saatlerinden itibaren Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Düzce’de kuvvetli yağmur ve sağanak, Marmara’nın doğusunun yüksek kesimleri ile Düzce’nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Akdeniz'de tam fırtına

Rüzgarın kuzeyli yönlerden Marmara, Doğu Karadeniz, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Anadolu'nun batısında fırtına, Akdenizde tam fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

İstanbul için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

İstanbul’da yağmur ve sağanağın günün ilk saatlerden itibaren kuvvetli poyrazla beraber etkili olması bekleniyor. Yağışın öğle saatlerinde, kuvvetli rüzgarın ise gece saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 12.3.2021 15:29

İLGİLİ HABERLER