Gündem
  • 31.5.2021 16:21

Yurt Dışı Eğitiminde Ülke Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Üniversite eğitimi almak için yurt dışını tercih etmek isteyen çok sayıda öğrenci olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bu öğrencilerin pek çok konuda farklı kaygıları olabiliyor. Hangi ülke, hangi okul tercih edilmeli ya da yurt dışında eğitim almak, yüksek lisans yapmak için ne kadar bütçe ayrılmalı gibi soruların yanıtlarının sıklıkla merak edildiğini söyleyebiliriz. Öncelikle ülke seçimi yaparken dikkatli olmak gerektiğini belirtelim.

Öğrencilerin ülkeleri çok iyi araştırması ve tercihini de bu doğrultuda yapması gerekiyor. Her ülkede yaşam koşulları aynı değil! Her ülkede üniversitelerde sunulan lisans ya da yüksek lisans eğitimlerinin kalitesi de aynı değil. İşte bu nedenle gelişigüzel ülke seçimi yapmanın çok da doğru olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Bu noktada akıllara gelen soru hangi kriterleri göz önünde bulundurmak gerektiği oluyor.

Olabildiğince eğitime odaklanabileceğiniz bir ülkeyi seçmenizde fayda olacaktır. Bu noktada da seçenekler arasında en çok ön plana çıkan ülkelerden birinin Kanada olduğunu söyleyebiliriz. Zira Kanada yüksek lisans eğitimi almak için de sıklıkla tercih edilen ülkelerden biri haline geldi. Suç oranı son derece düşük ve eğitim kalitesi de bir o kadar yüksek olduğundan hem lisans hem de yüksek lisans eğitimi almak için bu ülke sıklıkla tercih ediliyor.

Kanada’nın resmi dilinin hem İngilizce hem de Fransızca olduğunu belirtelim. Yüksek lisans eğitimi alırken aynı zamanda yabancı dil bilgisini geliştirmek isteyenler için de harika bir ülke olabiliyor. Aynı anda iki dili birden öğrenmek ya da geliştirmek isteyenlerin de seçimini Kanada yönünde kullandığını belirtmek mümkün. Eğitim süresi ise genellikle 2 yıldır. Ancak hangi okulun tercih edildiğine ya da hangi bölümde yüksek lisans yapıldığına bağlı olarak eğitim süresi de değişkenlik gösterebiliyor.

Okulların YÖK denkliğinin olup olmadığı, kayıt kabul koşulları gibi bilgileri araştırırken edindiğiniz bilgilerin güncel olup olmadığına da dikkat edin. Eğer en güncel bilgilere hemen ulaşmak isterseniz ICES Turkey internet sitesine tıklamanız yeterli olacaktır. Kanada ve pek çok farklı ülkede yüksek lisans yapmak isteyenler için hazırlanan onlarca farklı içerik bu sitede mevcut.

Güncellenme Tarihi : 31.5.2021 16:21

İLGİLİ HABERLER