Eğitim
  • 29.11.2011 13:09

YURTKUR'DAN ÇAĞRI MERKEZİ

ANKARA - Yetkililer, YURTKUR'un çağrı merkezi hizmeti sayesinde kurum çalışanlarının iş yükünün azaldığını, kişilerin sorunlarının daha kolay çözüldüğünü ve işlemlerin daha da kolaylaştığını belirtti.
YURTKUR Çağrı Merkezinde 20 operatör hattı bulunuyor. Bu hatlardan 16'sı burs ve kredi konularında bilgi aktarmak amacıyla, 4 hat ise yurtlarla ilgili gerekli bilgileri vermek üzere hizmet sunuyor.
Kredi Dairesi Başkanlığı Bilgilendirme Servisi adı altında çağrı merkezinde 8 personel operatör olarak, 2 personel ise yüz yüze görüşme yaparak hizmet veriyor. Kredi Dairesi Başkanlığı Bilgilendirme Servisi çağrı merkezine günde ortalama bin 500 telefon geliyor.
Yurt İdare İşletme Daire Başkanlığına ise günlük ortalama 100-150 arası telefon gelirken, eğitim dönemi başlarında bu sayı günde yaklaşık 800-900'e ulaşıyor.
Çağrı merkezine, kredi ve burs müracaat tarihleri, nasıl ve nereden müracaat edileceği, kimlerin burs, öğrenim ve katkı kredisinden yararlanabileceği, sonuçların ne zaman açıklanacağı, senetlerin ne zaman ve nerede onaylatılacağı, burs veya öğrenim kredisinin hangi şubeden ne zaman alınacağı, katkı payının öğretim kurumu hesaplarına ne zaman aktarılacağı gibi sorular yöneltiliyor.
Öğretim kurumundan ayrılma, izin alma, kayıt dondurma, başarısızlık konularıyla ilgili de soruların geldiği çağrı merkezinde görevliler, yurt dışında eğitim gören öğrencilerin iş ve işlemleri, öğrenim ve katkı kredisi borcunun ödenmesine ilişkin soruları da yanıtlıyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:51

İLGİLİ HABERLER