Gündem
  • 30.8.2014 13:12

Yurtta 30 Ağustos coşkusu

YALOVA’da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı.
Yalova'da, Cumhuriyet Meydanı’nda ki kutlama törenleri, Yalova Valisi Esengül Civelek, CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma diğer protokol üyelerinin, Atatürk Anıtı’na çelenkler bırakması ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ardından Vali Civelek, Tuğamiral Kızılelma ve Başkan Salman, vatandaşların bayramını kutladı. Bir subay tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşma gerçekleştirildiği törenler, resmi geçitle tamamlandı.


Törenlerin ardından, protokol mensupları ve vatandaşlar, ar Yalova Kent Müzesi’nde Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı’nca açılan “Büyük Zafer ve Atatürk Fotoğraf Sergisi”ni gezdi.


Serginin ardından Civelek, Kızıelma ve Salman, Valilik Makamı’nda tebrikleri kabul etti

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Yalova Şubesi üyeleri ise törenin ardından Atatürk Anıtı’na karanfiller bıraktı.

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,DHA

ISPARTA'DA ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

ISPARTA'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'nci yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Meydanı'ndaki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra geçiş töreni düzenlendi. Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın halkı selamlayarak bayramını kutladı. Askerlerin geçiş töreni sırasında vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Tören, Vali Özkan'ın tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,(DHA)



SICAK HAVA, ANTALYA'DAKİ KUTLAMALARI ETKİLEDİ

ANTALYA'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalara aşırı sıcak nedeniyle Antalyalıların katılımı son derece az olurken, bir lise öğrencisi de kutlamalar sırasında baygınlık geçirdi.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 92'nci yıldönümü kutlamaları Antalya'da, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, anıta çelenk bıraktı. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın da katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam ederken Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin sona ermesi ile birlikte aralarında CHP'nin de bulunduğu siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ve sendikalar Atatürk Anıtı'na çelenklerini bıraktı. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin çelenginin bırakılması sırasında bir kişi kürsüye yaklaşırken ve "Bir daha benim çelengimi yasaklarsanız burayı yıkarım bak. Bu çelenkleri buraya göndermezseniz yıkarım bak" diye bağırdı.

Zafer Bayramı kutlamaları, Antalya'da, Vali Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Can ve Belediye Başkanı Türel'in Valilik'te tebrikleri kabulüyle devam etti. Antalya'da büyük zaferin 92'nci yılında kutlamaların adresi Cumhuriyet Caddesi oldu. Aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşlarının katılımının son derece az olduğu bayram kutlamaları Vali Öztürk ve beraberindekilerin askeri araç üzerinden törene katılanları selamlaması ve bayramlarını kutlamasıyla başladı. Okunan şiirler ve halk oyunları gösteriyle devam eden kutlamalarda sıcak hava nedeniyle bir lise öğrencisi baygınlık geçirdi. Genç kıza ambulans ekipleri ilk müdahaleyi yaptı.

Askeri birlikler, şehit ve gazi derneklerinin geçişiyle sona eren kutlamalara Antalya'nın Aksu İlçesi'nde 30 Ağustos 2008'de geçirdiği kazada hafızasını kaybeden ve gerçek kimliği belirlenemeyince devletin 'Umut' adını verdiği felçli gence bakan Gülsüm Kabadayı da katıldı. 6 yıldır baktığı 22 yaşındaki Umut'u tekerlekli sandalye ile kutlamalara getiren Kabadayı, tören sonunda Vali Sebahattin Öztürk'ün yanına gelerek Lokomat (yürüme robotu) istedi.


Emre BAYLAN/ ANTALYA, (DHA)

SAMSUN’DA COŞKULU KUTLAMA

SAMSUN'da 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Zafer Bayramı'nın 92'inci yıl dönümü kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Ardından Samsun Valiliği’nde düzenlenen programda Vali Aksoy, bayram tebriklerini kabul etti. Kutlamalar daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti.

Törende gerçekleştirilen halk oyunu gösterisi beğeni topladı. Öğrencilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili okuduğu şiirler büyük alkış aldı. Kutlamalara halk da ilgi gösterdi. Öğrenciler, askerler ve gazilerin tören geçişinin ardından program sona erdi.

Hakan ÇELİKBAŞ- İlker AKTAŞ/ SAMSUN, (DHA)


ARDAHAN'DA ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

ARDAHAN'da Zafer Bayramının 92'nci yıldönümü törenle kutlandı.

Valilik önünde ki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan törenler Kongre Caddesinde devam etti. Törene, Vali Ahmet Deniz, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 25’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy (AKP) ile kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve gaziler katıldı.

Öte yandan Kongre Caddesindeki törenlere geciken 88 yaşındaki Kore Gazisi İmdat Gündüzhev, İstiklal Marşının söylenmesi üzerine bir eliyle bastona diğer eliyle yol üzerinde ki trafik levhasına tutunarak, saygı duruşunda bulunması dikkat çekti. Atlıların ve Mehmetçiklerin resmi geçidini vatandaşlar alkışladı.

Dinçer AKTEMUR/ARDAHAN, (DHA)



ORDU'DA ZAFER COŞKUSU

ORDU'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Altınordu İlçesi'nde Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Orgeneral İbrahim Fırtına Bulvarı'ndaki tören alanında devam etti. Buradaki törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri ve adli erkan ile vatandaşlar katıldı. Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Jandarma Üsteğmen Erol Taşçı günün önem ve anlamını belirten bir konuşma yaptı. Halk oyunu gösterilerinin ardından kutlamalar tören geçişi ile sona erdi.

Nedim KOVAN/ ORDU, (DHA)



MAVİ BERELİLER GÖZ DOLDURDU


BOLU'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Bayramı kutlamalarında 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli askerlerin geçişi göz doldururken, 5 yaşındaki Doruk Ege'nin yüzleri boyalı kamuflajlı komandoları selamlaması törene renk kattı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında belediye meydanında tören düzenlendi. Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Bolu Belediye Başkan vekili Hüseyin İka ve Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer tören aracıyla vatandaşların ve askerlerin bayramını kutladı. Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi folklor ekibinin gösterisinin ardından iç güvenlik harekatı ve terör örgütü PKK'ya karşı yaptığı başarılı operasyonlar nedeniyle iki üstün hizmet ve feragat madalyasıyla ödüllendirilen Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'ndaki askerlerin geçişi ilgiyle izlendi. Törene katılanlar arasında bulunan beş yaşındaki Doruk Ege'nin üzerindeki asker üniformasıyla yüzleri boyalı komandoları selamlaması bayrama renk kattı. Minik askerin sempatik tavırları komandoları da gülümsetti.

Törene katılan vatandaşların alkışları ve sis bombaları eşliğinde geçiş yapan mavi bereliler göz doldurdu. Askerler 'Her Türk asker doğar', 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganlarıyla İzzet Baysal Caddesi'nde geçiş yaptı. Vatandaşlarda ellerindeki Türk bayraklarıyla askerleri selamladı.

Mutlu YUCA/ BOLU, (DHA)

ADANALILAR ZAFER BAYRAMI'NA İLGİSİZ KALDI

ADANA'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programını, yaklaşık 200 kişi izlemeye geldi.

Adana'daki ilk tören, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve göndere Türk Bayrağı'nın çekilmesiyle başladı. Buradaki törenin ardından geçit töreninin yapıldığı Uğur Mumcu Meydanı'na gelen Adana Valisi Mustafa Büyük, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Bahadır Köse ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, askeri ciple töreni izlemeye gelenleri selamlayarak bayramını kutladı. Törende aşırı sıcak, özellikle protokoldeki kadınları terletti. Sıcaktan bunalanlar yelpaze ve tören programının yazılı olduğu kitapçıkla serinlemeye çalıştı.

KATILIM AZ OLDU

Sabah saatlerinden itibaren başlayan 30 dereceyi bulan ve nemin etkisiyle daha fazla hissedilen aşırı sıcak kutlamalara ilgiyi azalttı. 2 milyon nüfuslu Adana'da töreni izlemeye yaklaşık 200 kişi katıldı. Saat 09.00'da başlayan tören, halk oyunları gösterisi, askeri birlik ve askeri araçların geçişi sonrası son buldu.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)


TOKAT'TA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

TOKAT'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalarda gösteri yapan Sikorsky helikopter izleyicilerin beğenisini topladı.

Tokat'taki kutlamalar, saat 09.00'da kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma programı ile başladı. Ardından Tokat Valisi Cevdet Can makamında tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden programda, Vali Cevdet Can, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu halkı selamladı. Daha sonra şiirler okundu, halk oyunları gösterileri düzenlendi. Ardından Bando Takımı'nın eşliğinde tören geçişi yapan askeri birlikler, izleyenlerden alkış aldı. Bu sırada program boyunca alan üstünde uçuş yapan Sikorsky helikopterin gösterisi büyük beğeni topladı.

Fatih YILMAZ/ TOKAT, (DHA)


ZONGULDAK'TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI


ZONGULDAK'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

İlk tören, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleşti. Törene, Vali Ali Kaban, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Gazipaşa Caddesi'ndeki geçit töreni ise Vali Ali Kaban, Tuğgeneral Birol Şimşek ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in, tören aracından halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Törene, halkın katılımının az olması dikkat çekti. Şiirlerin okunmasının ardından Zonguldak Halay ekibinin Karadeniz yöresi oyunu ilgiyle izlendi. Askeri bando eşliğinde yapılan resmi geçit törenine askeri birliğin yanı sıra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesi üyeleri ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları katıldı. Tören, resmi kurumların araçlarının geçişi ile sona erdi.

Durmuş SEVİNDİK- Cenk TOPCU/ ZONGULDAK, (DHA)


KIRIKKALE'DE 30 AĞUSTOS KUTLAMALARI


KIRIKKALE'de 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.


Buradaki törenin ardından Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Valilik binasında tebrikleri kabul etti. Daha sonra protokol üyeleri halkın Bayramını kutladı. Heyet daha sonra, resmi geçit töreninin yapılacağı Fevzi Çakmak Caddesi'ne geçti. Türk Silahlı Kuvvetler adına Binbaşı Hakan Gök burada bir konuşma yaptı. Törende halk oyunları gösterisinde bulunuldu, şiirler okundu, geçit töreni yapıldı.


Törenin ardından Vali Kolat gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın bağımsızlığın ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun temel taşı olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ile Türk halkına şükran ve minnet borçlu olduklarını ifade eden Kolat, şehit olanları da rahmetle andıklarını kaydetti.

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:12

İLGİLİ HABERLER