Gündem
  • 29.5.2013 09:37

Yurtta hava nasıl olacak ?

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin doğu bölgeleri ile batı bölgelerimizin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Bitlis) ve öğle saatlerinden sonra Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Kütahya, Eskişehir, Ankara ve Bolu çevrelerinin, gece saatlerinde Edirne, Çanakkale ve Balıkesir’in batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 3 ila 5 derece artacağı, kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu (keşişleme), doğu kesimlerde kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında ve bugün (Çarşamba) batı kesimlerde yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

 

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

İstanbul: Parçalı, zamanla çok bulutlu 30

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 33

Adana: Parçalı ve az bulutlu 30

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 26

Konya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Samsun: Parçalı bulutlu 24

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 24

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 20

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 30

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:55

İLGİLİ HABERLER