Gündem
  • 30.5.2013 12:55

"Yürüyüşe katıldık, homo dediler"

CHP milletvekili Binnaz Toprak’ın LGBT bireylerin yaşadıkları sorunlara ilişkin araştırma komisyonu kurulmasıyla ilgili verdiği önerge değerlendirildi. CHP'ye BDP'den bu kez destek geldi.

Lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüellerin durumlarının araştırılması için komisyon kurulmasıyla ilgili önerge tartışmalara neden oldu. BDP'den bu kez CHP'ye destek geldi.

CHP'Lİ TOPRAK ÖNERGE VERDİ

Önerge sahibi olara söz alan CHP’li Binnaz Toprak, “Bu insanların seçtiği bir tercih değil. Başkaları tarafından kandırılmak durumunda da olmuyorlar. Hastalık değil, tedavi edilecek de değil. Bazı insanlar böyle doğuyorlar. Toplumda farklı olanlara ön yargı var. LGBT bireylere daha çok var. Sürekli korku içinde yaşıyorlar” dedi.

Binnaz Toprak, alkol konusunda söz aldı. Toprak, “Bilimsel olarak kanıtlanmış bazı durumlar var. 2 kadeh şarap inmeden kalp krizine kadar faydalıdır. Ben 1974’de ABD’de lisans ve lisansüstü eğitimi aldım. ABD’de ikenı zencilerin beyazlardan daha aptal olduğunu iddia eden bilim adamları oldu” dedi.

KÜRKÇÜ: YÜRÜYÜŞE KATILDIK, HOMO DEDİLER

CHP’nin önergesine BDP destek verdi. Genellikle karşı karşıya gelen iki muhalefet partisi bu kez kısa LGBT olan oluşumla ilgili araştırma komisyonunun kurulması konusunda birlikte hareket etti.

BDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Bir kadın bir kadını, bir erkek bir erkeği sevebilir. Bunları normal karşılamak gerekir. Eğer siz karşıtı olduğunuz kişilerin haklarını savunursanız o zaman insan olmuş olursunuz. O zaman insanların hakkını savunmaya hak kazandınız demektir. Biz İstanbul’da eşcinsel onur yürüyüşüne katıldık. Bize ‘bunlar homoymuş’ dedi. Öyle olsak da değişmezdi. Önemli olan homo olmadan homoların hakkını savunmaktır. Yoksa eşcinselleri taşlar durursunuz” diye konuştu.

Kürkçü, Başbakan Erdoğan’ın 2002’de eşcinsellere destek verdiğini hatırlattı. Kürkçü, “Biz sayın Başbakan’dan sözlerinin arkasında durmasını bekliyoruz. Bu araştırma önergesini kabul etmesini bekliyoruz. Biz BDP olarak destek vereceğiz” dedi.

MHP VE AKP DESTEK VERMEDİ

MHP ve AK Parti ise komisyonun kurulması önergesine destek vermedi.

LGBT NORMAL DIŞI DAVRANIŞTIR

AK Partili Türkan Dağoğlu, 1974 yılında Amerika'da, 1992 yılında da Avrupa'da psikiyatri dernekleri bunu araştırdı ve araştırmalarının sonunda şöyle bir sonuca varıldı. Bu, biraz evvel diğer konuşmacıların da belirttiği gibi, kısaca "LGBT" dediğimiz durum, normal dışı bir davranıştır, normal dışı bir davranıştır” dedi. CHP’li Toprak, 1970’lerde yapılan araştırmaların 2013 için geçerli olmayacağının altını çizdi.

Görüşmelerin ardından CHP’nin önergesi reddedildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:53

İLGİLİ HABERLER