Gündem
  • 25.6.2014 18:33

Yusuf Halaçoğlu, ‘İhsanoğlu, İslam entelektüelidir’

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, partisinin Kayseri İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Halaçoğlu, Türkiye'nin çok önemli bir dönemden geçtiğini, bu dönemdeki sıkıntılardan en önemlilerinden birisinin ise Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen gelişmeler olduğunu belirtti.

Halaçoğlu: ''Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adı altındaki örgüt, hepimizin mensubu olduğu İslam dini adı altında insanların kafasını kesen ve masum insanları katleden bir örgüt olarak hepimiz tarafından bilinmektedir. IŞİD'in yaptıklarının dinle, İslam'la alakası yok. Yoldan geçen sivil halkı bile katleden örgüte karşı tüm dünya gerekeni yapmalı ama ilk önce Türkiye yapmalı. Ancak Başbakan'ın ağzından şimdiye kadar IŞİD için 'terör örgütü' lafı bile çıkmadı. Bu işin içinde başka işler olduğunu düşünüyoruz. IŞİD ilk önce Musul'u ele geçirdi. 2 ay kadar önce gerekli uyarılar yapılmasına rağmen, oradaki Konsolosluğumuz boşaltılmadı. IŞİD daha sonra Bağdat'a doğru yürümeye başladı. Kerkük'te Türkmenlerle karşı karşıya geldi. Kerkük bu arada Peşmergeler tarafından kuşatıldı. Peşmergeler Kerkük'e hakim olurken, Türkmen bölgeleri ise tek tek IŞİD tarafından alınmaya başladı'' ifadelerini kullandı.

Türkmenlerle yaptıkları görüşmelerde, 200 bin Türkmen'in Kerkük'ten çıkarak daha güvenli gördükleri bölgelere doğru gittiklerini ve acilen gıda, su, tıbbi malzemelere ihtiyaçları olduğunu öğrendiklerini bildiren Halaçoğlu, ''Kızılay dün 2 TIR yardım malzemesi gönderdi ve yardımların devam edeceğini söylediler. Ayrıca biz de MHP olarak bir yardım kampanyası başlattık. Bu yardımlar bizzat partimiz tarafından Türkmen partilerine gönderilecek. Ayrıca Türkmen gençlerin silahlanıp IŞİD'e karşı mücadeleye başlayacakları bildirildi ama silahlarının yeterli olmadığını biliyoruz. Irak Başbakanı El Maliki'yle anlaşamayan Kürt yönetimi, petrol bölgelerini IŞİD aracılığıyla ele geçirmiş oldu. Oradan çıkan petrol de Türkiye üzerinden dünyaya satılıyor. Başta İsrail olmak üzere. Bu operasyonun, IŞİD vasıtasıyla Büyük Orta Doğu Projesi'nin (BOP) bir parçası olarak yapıldığını düşünüyoruz'' diye konuştu.

"İHSANOĞLU ÇOK DONANIMLI BİR KİŞİ"

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanlığı için CHP ile birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdiklerini ifade ederek, ''Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, çok donanımlı bir bilim adamı. Sayın İhsanoğlu'nu 30 yıldır tanırım. İngilizce ve Arapça'yı çok iyi bilen, Fransızca ve Farsça'ya hakim bir bilim adamı. Dini ve milli değerlere saygılı bir kişi. İnşallah Türkiye böyle bir cumhurbaşkanına sahip olur. Biz sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı seçileceğini düşünüyoruz. Sayın İhsanoğlu, İslam entelektüeli ve inancını siyasete bulaştırmamış bir kişi'' dedi.

ENGİN ALAN'IN SERBEST KALMASI

Balyoz davası nedeniyle cezaevinde bulunan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın adil yargılama yapılmadığı gerekçesiyle yeniden yargılanmak üzere serbest kaldığını hatırlatan Halaçoğlu, ''Biz, adil yargılamanın yapılmadığını çok önce söylemiştik. Anayasa'nın 14'üncü maddesine göre mahkum olan insanlar, orada dururken 14'üncü maddenin kaldırılması gerekiyordu. Ama 14'üncü madde kalkınca Abdullah Öcalan'ın da serbest kalması söz konusuydu. Şimdi yeniden yargılama söz konusu olunca milletvekilimiz sayın Engin Alan serbest kaldı'' ifadelerini kullandı.

ZAFER BARIŞ

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:53

İLGİLİ HABERLER