Spor
  • 6.11.2020 11:00

Yusuf yazıcı ilklerin adamı oldu!.. Avrupa Yusuf'u konuşuyor

 Lille'de Yusuf Yazıcı inanılmazı başardı! Gollerden sonra Zlatan...

Lille forması giyen Yusuf Yazıcı, Milan karşısında inanılmazı başardı. Kırmadığı rekor, imza atmadığı ilk kalmadı. Öte yandan milli futbolcumuzun golünden sonra yaşanan Zlatan Ibrahimovic detayı geceye damga vurdu.

FALCAO İLE AYNI LİSTEDE

AVRUPA'NIN KONUŞTUĞU ÇILGIN TÜRK! 

Yusuf Yazıcı, UEFA Avrupa Ligi üçüncü hafta maçları kapsamında Lille'in deplasmanda Milan ile karşılaştığı mücadeleye damgasını vurdu. Milli oyuncu, birçok rekor kırdı ve önemli ilklere imza attı.

2 HAFTA ÖNCE YİNE HAT-TRICK YAPMIŞTI 

Lille'de forma giyen temsilcimiz Yusuf Yazıcı, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk hafta maçında Sparta Prag karşısında yaptığı hat-trick ile Avrupa'nın gündemine damga vurmuştu.

SAN SIRO'DA 3 GOL BİRDEN 

Milli oyuncumuz bu kez, Milan maçında da aynı başarıyı göstererek adını tarihe yazmayı başardı. Yusuf Yazıcı, 22., 55. ve 58. dakikalarda attığı gollerle Lille'i Milano'da 3-0'lık galibiyet ulaştıran isim oldu.

MAÇIN ADAMI OLDU 

Yalnızca 14 gün sonra yeniden hat-trick yapma sevinci yaşayan Yusuf Yazıcı, bu performansıyla birlikte gol sayısını 6'ya yükseltti ve Lille-Milan maçının da oyuncusu seçildi.

HOCASINDAN ÖVGÜ 

Lille Teknik Direktörü Christophe Galtier, "Başta Yusuf Yazıcı olmak üzere tüm oyuncularımla gurur duyuyorum. Milan'a karşı tarihi bir zafer aldık. Renato Sanches ve Yusuf Yazıcı'nın performansları geçen sezon çok iyi yatırımlar yaptığımızın göstergesi." dedi.

İNANILMAZI BAŞARDI 

Milli oyuncumuz, bu sezon Avrupa Ligi'nde ikinci kez hat-trick yapmış oldu ve böylece bir Avrupa kupası sezonunda iki deplasman maçında hat-trick yapan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

TARİHTE ONDAN BAŞKASI YOK 

23 yaşındaki yetenekli oyuncu, bir Avrupa Ligi sezonunun grup aşamasında iki hat-trick yapan ilk oyuncu oldu.

GOL KRALLIĞINDA ZİRVEDE

Ayrıca Türk yıldız, 6 golle Avrupa Ligi gol krallığı yarışında zirveye yükselmeyi başardı. Yusuf Yazıcı'yı 4'er golle Michael Liendl, Alcacer, Dabbur ve Ishak takip ediyor.

MILAN'IN SERİSİNİ BİTİRDİ 

Bu sonuçla birlikte Milan'ın 24 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Kırmızı-siyahlılar, bundan önce son mağlubiyetini 8 Mart'ta Genoa'ya karşı almıştı.

BURAK YILMAZ'DAN SONRA İLK 

Yusuf Yazıcı, 2012/13'te Burak Yılmaz'dan bu yana bir Avrupa kupası sezonunda 6+ gol atan ilk Türk oyuncu oldu.

19 YIL SONRA GELEN HAT-TRICK 

Yusuf Yazıcı, Avrupa kupaları tarihinde Milan'a, San Siro'da hat-trick yapan 2. oyuncu oldu. San Siro'da son olarak 2000-2001 sezonunda Brezilyalı oyuncu Rivaldo hat-trick yapmayı başarmıştı.

FALCAO İLE AYNI LİSTEDE 

Yusuf Yazıcı, Milan karşısındaki tarihi performansıyla UEFA Avrupa Ligi'nde 1 sezonda birden fazla kez hat-trick yapan futbolcular listesine de girmeyi başaradı. Bu listede; Radamel Falcao (2010-11), Klaas-Jan Huntelaar (2011-12), Edin Dzeko (2016-17), Manuel Fernandes (2017-18) ve Diogo Jota (2019-20) bulunuyordu.

FRANSIZLAR İÇİN AYRICA ÖNEMLİ 

Yusuf Yazıcı, Avrupa Kupalarında bir Fransız takımıyla İtalyan bir takıma karşı hat-trick yapan 2. isim oldu. Daha önce 1977 yılında Galatasaray’a transfer olduktan sonra Dündar Siz ismini alan Didier Six, Lens formasıyla Lazio ağlarına 3 gol göndermişti.

ZLATAN OYUNDAN ÇIKTI 

Milan Teknik Direktörü Stefano Pioli, Yusuf Yazıcı'nın üçüncü golünün ardından taktik değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Yusuf Yazıcı 58. dakikada kendisi ve takımı adına üçüncü golünü atınca Zlatan Ibrahımovic kenara geldi.

 


 

Güncellenme Tarihi : 6.11.2020 11:09

İLGİLİ HABERLER