Gündem
  • 8.5.2013 00:31

"Yüzde 50 oy demek, sorunları çöz demek"

     Çelik, Atatürk Stadı Hakem Eğitim Seminer Salonu'nda düzenlenen AK Parti İzmir Siyaset Akademisi programında, siyasetin milletin dertleriyle dertlenme, sorunlara çözüm üretme, problemleri gelecek nesillere bırakmama sanatı olduğunu belirtti. Çelik, Türkiye tarihinde siyasetin "Sorunlu" ve "Sorumlu" olarak ikiye ayrıldığını, siyasetçinin de "Sorun çözen" ve "Sorun olan" diye tasnif edilebildiğini söyledi.
     AK Parti iktidara gelmeden önceki Türkiye'nin, "Güven vermeyen siyaset, IMF'nin yönettiği, umudu kırılmış ve yarını göremeyen ülke" olarak özetlenebileceğini vurgulayan Çelik, "2002 sonrası siyasette istikrar, hamasetten uzak ekonomi, umutları yeşeren millet, geleceği planlayan Türkiye, yani sorumlu siyasetçinin Türkiye'si. IMF'ye el açan değil, kredi açan, çığ altında kalan değil, çağ atlayan, projeleri kağıt üzerinde kalan değil, temelleri yükselen, özür dileyen değil, özür dileten, sözü dinlenen bir Türkiye noktasına gelindi" diye konuştu.
     Çelik, AK Parti'nin en önemli hizmetinin siyasete itibar kazandırmak olduğunu belirterek, bu sayede siyasetçinin her ilde caddelerde alnı açık, başı dik gezdiğini ifade etti. Çelik, Türkiye'nin yaşadığı darbe ve muhtıralardan söz ederek, bunlarla millet iradesinin oyuncak haline getirildiğini dile getirdi.
     Millet olarak çok sıkıntılar yaşandığına değinen Çelik, şöyle devam etti:
     "İstiklal Mahkemelerinden bahseden yok bugün, ama İskilipli Atıf Hoca'yı unutan yok, Menderes'i unutan yok. Deniz Gezmiş'i idama mahkum edenleri anan yok ama Deniz Gezmiş'i anan çok. 80 darbesinin kudretli komutanlarının arkasında duran yok ama ama rahmetli Özal'ı hayırla yad eden çok. Sincan'da tankları yürütenleri anan yok ama Erbakan'ı milyonlar kabristana uğurladı. Darbelerin mimarları tarihin çöp sepetinde, millet iradesini, demokrasiyi esas alanlar milletin beyaz sayfasında yer almıştır. Niye Başbakanı millet seviyor- Şu PKK olayının bu şekilde bitiyor olmasının altında tüm vatandaşların Başbakan'ın etrafında kenetlenmesi yatıyor. Şimdi hangi liderden bahsedeceksin Türkiye'nin dört bir tarafına hitap eden- Milleti seveni millet sever. Ama gönülden seveceksin."
    
     -"Yüzde 50 oy demek, kronik sorunları çöz demek"-
    
     Türkiye'nin çok olaylar yaşadığına, en acısının ise terör olduğuna dikkati çeken Çelik, Anadolu topraklarının kardeşlik hamuruyla yoğrulduğunu, "Nasıl terör bu topraklarda hayat bulur-" diye herkesin kendisine sorması gerektiğini ifade etti.
     Çelik, bu sorunun üzerine gidilmesinin, ortadan kaldırılmasının önemine işaret ederek, "Yüzde 50 oy demek, 'kronik sorunları çöz' demek. Bunu çözmek durumundayız, bundan kaçmak bizim işimiz olmaz. Onun için gövdemizi koymak durumundayız" diye konuştu.
     Yıllarca uygulanan bazı politikaların terörü adeta beslediğini belirten Çelik, şunları kaydetti:
     "Kan akınca, kan kine, kin intikama dönüşüyor, intikam kana dönüşüyor. Şehit annesine söyleyecek cümle bulamıyorsun. Güneydoğu'ya gidiyorsun orada bir tören var. Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan biri defnediliyor. 'Bunu görmeyelim, böyle bir sorun yok' diyemezsiniz. 'Bu memlekette kan aksın' demek en büyük ihanettir. AK Parti sayesinde normalleşiyoruz.
     Laiklik tüm inançların güvencesidir. Mutlaka olması gerekir. Siz laikliği milletin değer yargılarıyla savaşa dönüştürürseniz, milletle devlet arasında uçurum meydana geliyor. Buna hakkınız yok. Bunun gibi birçok kavram artık ele alınmalı ve güncelleşmeli. Kimsenin 'bu ülke bölünsün' falan dediği yok, millet bütünlükten yana. Tarihin bölemediği milleti, terörün bölemediğini kim bölecek - Hiçbirisinin gücü yetmedi, çünkü bu milletin mayası sağlamdır. Millet 21. asırda kendisini dünyaya gösterecek bir milletir."
     Programın sonunda AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ve AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Bakan Çelik'e plaket verdi.
     Çelik, daha sonra Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği Ege Bölge Başkanlığı'nı ziyaret etti.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Tolga Albay
     Yayıncı: Murat Taydaş

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER