Medya
  • 15.1.2015 12:02

Zaman Charlie ZAMAN'ı

Peygamber Efendimize hakarete bile destek verecek noktaya geldiler… Gülen örgütünün büyük bitişinin resmi…


Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i Sallallahü Aleyhi Ve Sellem alçak bir tasvirle kapak yapıp, İslam dünyasını provoke eden Charlie Hebdo dergisiyle işbirliği yapıp, lanetli karikatürü Türkiye’de de basmaya kalkışan Cumhuriyet gazetesine Gülen örgütünün verdiği destek, bu ihanet şebekesinin “peygamber düşmanı” olduğunun da resmi oldu.

Cumhuriyet’in Peygamber Efendimize karşı saygısızlığına tepki göstereceğine Zaman gazetesi topyekün alçaklığa destek olma yolunu seçti.

Oysa daha geçen yıl Zaman gazetesinde Charlie Hebdo dergisi için “Fransız dergisi yeni tahrik peşinde” diyen de kendileriydi.

Zaman gazetesi Gülen örgütünün nasıl bir ihanet şebekesi olduğunun kanıtlarıyla dolu…

İşte bugün “Cumhuriyet’e baskın” diyerek Peygamber Efendimize saldırıyı haklı gören şebekenin ülkeyi, milleti, dini nasıl satabildiğinin son kanıtı:

zaman-charlie

1 Ocak 2013 tarihli Zaman haberi şöyle:

****

Daha önce hakaret karikatürleri yayımlayan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, son sayısında da Hz. Muhammed’in hayatını çizgi roman şeklinde resmetti. Ülkedeki İslamî kuruluşlar ise derginin ekonomik kaygılarla hareket ettiğini belirterek, Müslümanlardan tahrike kapılmamalarını istedi.

Fransız haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo, yeni bir karikatür provokasyonuna hazırlanıyor. Dergi, yarın Hz. Muhammed’in hayatını anlatan özel sayı çıkaracak. Eylül ayında Hz. Muhammed’e ağır hakaretler içeren karikatürler yayımlayan dergi yönetimi, bu sayının ‘Müslüman yazarlarla’ birlikte hazırlandığını iddia ederek provokasyon amacı taşımadıklarını açıkladı. “Muhammed’in hayatı” başlığıyla çıkacak özel sayıda Hz. Muhammed’in hayatı çizgi biyografi olarak resmedilirken kapakta “tamamen helal’’ ibaresi yer aldı. Zaman’a konuşan Fransa’daki Müslüman kuruluşlar, derginin ekonomik kaygılarla hareket ettiğini belirterek, Müslümanların tahrike kapılmaması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili konuşan derginin Genel Yayın Yönetmeni Stephane Charbonnier (Charb) Hz. Muhammed’in yeniden tasvir edilmesinin provokasyon amaçlı olmadığını iddia ederek, “Tasvir yasağı sadece bir gelenek, kesinlikle Kur’an’da yazılı değil.” dedi. Danimarka’da başlayan karikatür krizinden bu yana Hz. Muhammed’in hayatını anlatan özel bir sayı yapmak istediklerini kaydeden Fransız gazeteci, “Herkes O’nun hakkında konuşuyor ama kimse tanımıyor. İşte bu çalışmada Fransa’da kimsenin ne yazık ki tanımadığı bu şahsın hayatını anlatıyoruz.” şeklinde konuştu. Radikal grupların tehditlerinden korkmadığını ifade eden Charbonnier, “Elbette çalışmamızı herkese beğendirme amacımız yok. Ancak, bu çalışma kesinlikle 2001, 2006 ve Eylül 2012’de yayımladığımız karikatürlerle aynı kategoride değil.” dedi.

Konuyu Zaman’a değerlendiren İslamofobik Saldırılara Karşı Dayanışma Örgütü (CCIF) Başkanı Samy Debah, derginin provokasyona devam ettiğini söyleyerek dergiyi reklam yapmakla suçladı. Amaçlarının Hz. Muhammed’i tanıtmak olduğunu söyleyen dergi yönetimine de sert çıkan Debah, “Hz. Muhammed’i tanımak için Charlie Hebdo’nun yayımlayacağı karikatürlere ihtiyacımız yok.” diye konuştu. Debah, Müslümanların bu tür tahriklere aldanmamaları gerektiğini belirterek, dergiye verilecek en büyük cezanın bu tahriki dikkate almamak olduğunu söyledi. Fransız İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan Fransa Yüksek İslam Konseyi (CFCM) Genel Sekreteri Ahmet Oğraş da Müslümanların sağduyulu olması gerektiğini belirterek derginin bu girişiminin ekonomik kaygılara bağlı olduğunu söyledi. Fransa’da son dönemde artan ekonomik sorunlardan dolayı gündem değiştirildiğini belirten Oğraş, “Oyuna gelmeyelim.’’ vurgusunda bulundu. Seine-Saint-Denis Müslüman Dernekleri Birliği Genel Sekreteri Muhammed Henniche ise Charlie Hebdo’yu ifade özgürlüğünü suistimal etmekle suçladı. Derginin Hz. Muhammed’in hayatı hazırlanırken İslami kaynakların baz alındığı yönündeki iddiasını komik bulduğunu ifade etti. Fransız Müslüman yazar Marwan Muhammad ise Charlie Hebdo’nun her zaman olduğu gibi ekonomik sıkıntıya düştüğü bir anda İslamiyet’le alakalı özel sayı çıkardığını iddia etti. Derginin tepki çekmemek için durumu pozitif gösterme amacında olduğunu belirten Muhammad, “Bugün yaptıkları da her zaman yaptıkları İslam düşmanı çalışmalardan farklı olmayacak. Hz. Muhammed’i resmedecekler. Bu nasıl olumlu bir şey olabilir ki?” sorusunu yöneltti.

Dergi daha önce de Kasım 2011 ve eylül ayında Hz. Muhammed ile ilgili hakaret karikatürleri yayımlayarak Müslümanların büyük tepkisini çekmişti.

MEDYAGÜNDEMİ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:52

İLGİLİ HABERLER