Medya
  • 15.1.2014 12:39

Zaman Gazetesi'nde Haşhaşi isyanı

Zaman gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın grupkonuşmasındaki “haşhaşi” göndermesine bakın nasıl birhaberle cevap verdi.

17 Aralık operasyonunun medya üslerinden Zaman, Başbakan Erdoğan’ın dünkü grup konuşmasında kullandığı“haşhaşi” ifadesine tepki olarak bir haber hazırladı.

Zaman, “Alim ve aydınlardan sert tepki” ve “insafsız bir iftira” başlığını atarak bir dizi görüşe yer verdi. Ne var ki Zamangazetesinin alim ve aydın diye nitelediği isimlerin yarısı kendi gazetesinden olması dikkat çekti.

İşte o aydın ve alimler

Zaman,17 Aralık operasyonu dönemindeki açıklamaları sebebiyle AK Parti tarafından ihraç istemiyle disipline verilincepartiden istifa eden İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, MHP milletvekili Özcan Yeniçeri, bir süredir Gülen grubumedyasında verdiği demeçlerle yer bulan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Fethullah Gülen’in arkadaşı ilahiyatçıSuat Yıldırım, Zaman yazarı Mustafa Armağan ve yine bir dönem Gülen’le ilgili çok sert ifadeler kullanan Zaman yazarı Ali Bulaç,


Hakaret ve tehdit gibi sözler

Zaman’a konuşan isimler ise Başbakan Erdoğan’a adeta hakaret gibi sözler sarfettiler:

Bir süre önce AK Parti’den ayrılan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan’ın saygın kişi ve çevrelerekarşı kullandığı üslubu, akıl ve vicdanla bağdaştıramadığını vurguladı. BBP lideri Mustafa Destici, Başbakan’ın açıklamaları için ‘kabul edilemez’ yorumunu yaparken gazeteci yazar Ali Bulaç, söz konusu söylemi tehlikeli bulduğunu bildirdi. İlahiyatçı yazar Prof. Dr. Suat Yıldırım, “Haşhaşi nitelendirilmesi insafla bağdaşlaştırılması mümkün olmayan bir iftiradır. En yetkili mahkemelerden geçerek muhkem kaziye halinde, beraatten sonra böyle bir isnatta bulunmakhukuken de suçtur.” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:28

İLGİLİ HABERLER