Asayiş
  • 16.11.2007 19:58

ZANLI AHMET Ö'NÜN DİSİPLİN AFFIYLA MÜFETTİŞLİĞE DÖNDÜĞÜ BELİRLENDİ

ANKARA - Milli Piyango Genel Müdürü İhya Balak'ı öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Ahmet Ö'nün, 1992 yılında Ziraat Bankasında müfettişlik yaptığı sırada, ''belgelerde tahrifat yaparak fazla kredi alma'' suçundan dolayı memuriyetten atıldığı, ancak daha sonra disiplin affıyla müfettişliğe geri döndüğü öğrenildi.
     Zanlı Ahmet Ö, Ziraat Bankasında müfettişlik yaparken, 22 Ağustos 1992'de ''belgelerde tahrifat yaparak fazla kredi alma'' suçundan hakkında dava açıldı. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sonucunda memuriyetten atılan Ahmet Ö, 1994 yılında uygulamaya konulan disiplin affıyla, tekrar müfettişliğe başladı.
     Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünde bazı müfettişlerle birlikte grup incelemesine katılan Ahmet Ö, Milli Piyangonun 17-20 yıl önceki işlemlerinde usulsüzlük olduğunu ileri süren bir rapor hazırladı.
     Ahmet Ö'nün bu iddiaları, Başbakanlık müfettişleri ve Maliye Bakanlığı müfettişlerinin yanı sıra Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişlerince de incelendi. Bu inceleme ve denetimler sonucu hazırlanan raporlarda, Ahmet Ö'nün iddialarının asılsız olduğu tespit edildi.
     Zanlı Ahmet Ö'nün, yaklaşık 3 ay önce de Genel Müdür Balak ile Kurumun Teftiş Kurulu Başkanı ve daire başkanlarına ayrı ayrı gönderdiği yazıda, ''Seni görevden aldım'' dediğini bildiren yetkililer, bu tür usulsüz işlemlerinden dolayı Ahmet Ö'nün müfettişlik kadrosundan alınarak, uzmanlık kadrosuna atandığını söylediler.
     Ahmet Ö'nün, bunun üzerine Genel Müdür Balak aleyhine, ''kendisini görevden aldığı gerekçesiyle'' dava açtığını, ancak kaybettiğini bildirdiler.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER