Spor
  • 1.8.2009 12:50

ZAPATOCNY'DEN BEŞİKTAŞ'I ŞAŞIRTAN DERS!..

Bursaspor'a kiralanan Zapotocny, "Beşiktaş'a karşı oynayamaz" maddesine karşı çıktı...

“Madem beni yolluyorsunuz o zaman oynarım” dedi. Çek yıldız, 34. haftadaki rövanş için ise “En ufak hatam iki kulübü de yaralar. Onun için forma giymem” şartını kabul ettirdi.

Türk futbolunda kiraya verilen futbolcuya, bonservisi elinde olan kulübe karşı forma giydirmeme geleneği başlamıştı. “Etik midir, değil midir?” tartışıldı. Beşiktaş’ın Bursaspor’a kiralık gönderdiği Zapotocny ise öyle bir tavır sergiledi ki diğerlerine örnek olabilecek türdendi. Çek yıldız, “Hem beğenmeyip göndereceksin hem de bana karşı oynatmayacaksın” felsefesini tepkisel olarak hayata geçirdi. Zapotocny, kendisini Türkiye’ye getiren Ertuğrul Sağlam için Yeşil-Beyazlı kulübe 1 yıllığına kiralık olarak giderken daha önce yapılan kiralık protokollerini çiğnedi. Beşiktaş’a karşı forma giymemesi istenen Çek futbolcu “Madem beni oraya yolluyorsunuz, sakatlığım hariç her maç Bursaspor’da oynamak isterim. Sınırlama getirmek oyuncunun özgürlüğüne aykırı. Ben Beşiktaş maçında forma giyeceğim” dedi. Kontenjanı boşaltamamaktan korkan yönetim ise Zapo’nun bu restini istemeyerek de olsa hemen kabul etti.

-‘AMA SON MAÇTA YOKUM’-

Zapotoncy’nin isteği bununla sınırlı kalmadı... Sağlam’ın çok beğendiği Zapo’nun iki kulübü de şaşırtan bir diğer isteği ise şöyleydi: “İlk yarıda İnönü’deki maçta bir aksilik olmazsa oynayacağım. Ama Bursa’daki rövanş ligin son maçı olacak. O karşılaşmada oynamak istemiyorum. Çünkü ligin son maçı... Beşiktaş’ın şampiyonluk, Bursaspor’un da Avrupa kupalarına katılım gibi bir durumu olabilir. Benim yapacağım yanlış bir hareket sonucu olabilecek gol veya pozisyonlar iki kulübü birden yaralar. Bu yüzden son maçta oynamayacağım.” Zapo’nun bu isteği, iki kulüp tarafından jet hızıyla onaylandı ve aynı zamanda da takdir edildi. Buna göre yapılan protokol sonucunda Zapotocny, ligin ilk yarısında Beşiktaş’a karşı forma giyebilecek, ikinci doksan dakikada da ise tribünde oturacak.(habertürk)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER