Gündem
  • 18.10.2005 02:36

ZEKERİYA BEYAZ'IN PEYGAMBERİMİZE ATTIĞI İFTİRA ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Marmara İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın bir tv programında yarı çıplak vaziyetteki kadın şarkıcıların izlenmesinde bir sakınca olmadığını ifade ederek, "Peygamberimiz de düğünlerde eğlenen kadınları izlerdi" demesi ilahiyatçıları çileden çıkardı. Vakit'e konuşan ilahiyatçılar tepkilerini dile getirdiler.


PROF. DR. TUĞ: BEYAZ'IN SÖZLERİNİN İSLÂMLA HİÇBİR İLGİSİ YOK
Prof. Dr. Salih Tuğ, Zekeriya Beyaz'ın programda söylediklerinin İslâmla yakından uzaktan hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirterek, "İslâm aleminde ve tarihinde kabul edilmemiş, paylaşılmamış görüşlerdir onun bu türden görüşleri. Peygamberimiz oyun ve eylenceye karşı değil. Ama ölçüsüzlüğe karşıdır. Yarı çıplak vaziyetteki şarkıcıları, dansçıları seyretmeyi kesinlikle tasvip etmez. Boşa sürükleyen, gayri ahlaki birtakım imaların yapıldığı, ifadelerin yer aldığı şarkıları ve besteleri de tasvip etmemiştir. Ama vatani, dini ilahileri dinlemiştir" dedi.


Zekeriya Beyaz'ın davranış ve sözleriyle, büyük bir yanlışa düştüğünü kaydeden Tuğ, "Bu tür programlar Zekeriya Beyaz'ın şov karakterini ortaya çıkarıyor. Farklı bir şeyler söylemek istiyor ve hata yapıyor, yanlış şeyler anlatıyor. Kur'an-ı Kerim'de belirtilen ve Peygamber Efendimiz'in kadınlara önemle tavsiye ettiği örtünme ile ilgili olarak böyle yarı çıplak görüntülerin izlenmesine 'haram değil, günah değil, izleyebilirsiniz' demesi mümkün değildir. Zekeriya Beyaz büyük vebal altındadır" diye konuştu. Prof. Dr. Tuğ ayrıca, programda erotik pozlarıyla ünlenen bir şarkıcının Zekeriya Beyaz'ı yanağından ısırırarak öpmesiyle ilgili, "Davulun sesi uzaktan hoş gelir misali kadın ısırınca umarım canı yanmamıştır" dedi.


PROF. DR. ÇİÇEK: İLAHİYATÇILARI YARALIYOR
Prof. Dr. Yakup Çiçek ise "İslâm'da bir tesettür emri vardır. Peygamber Efendimiz'in açık saçık kadınları izlediğine dahir kaynaklarda bir tane görüş yoktur ve olabilirlilik ihtimali de yoktur. Bu söz ve davranışlar, konuyla ilgili birtakım ilişkilerin çarpıtılarak farklı bir şekilde farklı bir düşüncelere zemin hazırlanmasına çalışılması olarak görülüyor. Böyle gayri ciddi, toplum geleneklerine uymayan davranışlar hoş davranışlar değildir. Şov türünden olan, normalde insanların görmediği davranışlardır. İlahiyatçı kimlikle uyum içerisinde değil, ilahiyatçıları yaralaması çok önemli bir konudur. Halkın ilahiyatçılara karşı güvenini sarsacak davranışlar asla tasvip edilemez. Belli bir göreve gelmiş insanların, halkın düşüncelerini bulandırmak ne dini bakımdan ne de ilmi açıdan kabul edilemez.


PROF. DR. ATEŞ: SÖYLEDİKLERİ YALAN
Prof. Dr. Süleyman Ateş ise Zekeriya Beyaz'ın "Peygamberimiz'in, eğlenen kadınları izlediği" şeklindeki sözlerinin 'yalan' olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Ateş, Peygamber Efendimiz'in izlediği gösterinin Habeşi kabilelerinden erkeklerin yaptığı savaş gösterileri olduğunu belirterek, Zekeriya Beyaz'ın sözlerinin 'yalan' olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Ateş, Zekeriya Beyaz'ın kaynaklara inecek bilgiye sahip bir ilim adamı olmadığını da kaydederek, "O ciddi bir adam değil. Kadın geliyor öpüyor ciddi bir ilim adamı böyle şeyler yapar mı" dedi.VAKİT

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:52

İLGİLİ HABERLER