Gündem
  • 7.1.2014 21:11

Zekeriya Öz bakın nereye atandı

AdaLet Bakanlığı, Başsavcı Vekili Zekariya Öz'ü Bakırköy’e savcı olarak atadı.
Adalet Bakanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekariya Öz'ü bu görevden alarak Bakırköy’e Başsavcı vekili olarak atadı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün, Bakırköy Adliyesi’ne atandığı iddia edildi. HSYK 3. Dairesi savcı Zekeriya Öz, Muammer Akkaş, Turan Çolakkadı ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında toplantı gerçekleştirmiş ve iddiaların incelenmesine karar vermişti. İddiaların ardından atama ve terfi görüşmelerini yapan HSYK 1. Dairesi toplandı. 17 Aralık yolsuzluk operasyonu savcısı Zekeriya Öz’ün görevinden alınarak Bakırköy Adliyesi'ne atandığı ileri sürüldü. Atama kararının, kurul başkanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdoğ'ın imzalaması durumunda yarın gerçekleşeceği iddia edildi.

Başsavcı Öz, Dubai'de yaptığı tatilin tüm ödemelerini kendisinin yaptığını belirterek ve bu belgeleri göstermek için HSYK'ya başvurduğunu açıklamıştı. Öz ayrıca bu belgeleri yarın bir basın toplantısı yaparak açıklayacağını duyurmuştu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, 17 Aralık operasyonunun 2. dalgasında soruşturma dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş ile Oktay Erdoğan ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile birlikte Zekeriya Öz hakkında da inceleme başlatmıştı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:41

İLGİLİ HABERLER