Gündem
  • 10.1.2014 17:30

Zekeriya Öz, 'bay bay' dedi

Adliye çıkışında hakkındaki iddialar sorulan Zekeriya Öz, "Hepsi yasal olarak yapılıyor merak etmeyin" dedi.

İstanbul Başsavcı vekilliğinden Bakırköy Başsavcı vekilliği görevine atanan Başsavcı Zekeriya Öz Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrıldı. Makam odasının bulunduğu 4. kattan korumaları eşliğinde çıkıp kat asansörüne binerek protokol binasının eksi 1. katına inen Öz'ü, Ergenekon Soruşturması'nı beraber yürüttüğü Başsavcı Vekili Fikret Seçen, Ercan Şafak ve Cihan Kansız'ın da bulunduğu 50'ye yakın hakim savcı ve adliye personeli karşıladı.

ALKIŞLARLA UĞURLANDI

Bina içinde meslektaşları ile el sıkışıp sarılarak vedalaşan Öz, yoğun alkışlar arasında binadan çıktı. Öz'ü uğurlayanlar arasında Başsavcı Turan Çolakkadı yoktu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın bir programa katılım için saat 14.00 sıralarında adliyeden ayrıldığı öğrenildi.

"HEPSİ YASAL OLARAK YAPILIYOR. SİZ MERAK ETMEYİN"

Öz'den önce bir koruma polisi Öz'ün çantasını ve bazı eşyalarını araca götürdü. Öz habercilerin soru bombardımanını sadece "Hepsi yasal olarak yapılıyor. Siz merak etmeyin" diyerek yanıtladı ve aracına bindi.

"CAMDAN HABERCİLERE EL SALLADI"

Araç uzaklaşırken Zekeriya Öz'ün camdan habercilere el salladığı görüldü.

YENİ GÖREV YERİ BAKIRKÖY ADLİYESİ'NE GELDİ

Savcı Zekeriya Öz, yeni görev yerine saat 16.15 sıralarında geldi. Öz'ün Bakırköy Adliyesine protokol kapısından giriş yaptığı sırada 16 kişilik özel güvenlik görevlisi grubunun adliyenin bahçesinde önlem aldığı görüldü.

Cem Tursun - Serpil Kırkeser- Arzu Kaya -Bulut Mülhim-Hasan Yıldırım-Ümit Türk-Mustafa Özdabak/İstanbul DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:35

İLGİLİ HABERLER