Gündem
  • 30.4.2015 23:59

Zekeriya Öz darbeci hakimin tutuklanmasına kızdı

'Paralel yapı' ile ilişkili iddialarıyla sık sık basının gündemine gelen ve Ergenekon davası başta olmak üzere kamuoyunun yakından izlediği pek çok dava dosyasına bakan Savcı Zekeriya Öz, iki hakime yönelik gözaltını kararını twitter hesabından eleştirdi.

Mikro blog sitesi Twitter üzerinden 'Paralel yapı' ile ilişkili olduğu iddialarından ötürü tutuklu bulunan polislere tahliye kararı veren hakimlerle ilgili gözaltı kararını değerlendiren Savcı Zekeriya Öz, "Hakimin gözaltına alınması büyük bir suçtur. Emri veren de uygulayan da suç işlemektedir. Hukukun askıya alındığı bir dönemdeyiz" ifadelerini kullandı.

Daha önce de 17 Aralık - 25 Aralık süreçlerinde Savcılar tarafından verilen emirleri uygulamadığı öne sürülen polislerle görüşmek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giden Zekeriya Öz'ün, savcıların talimatlarını yerine getirmeyen polisleri tehdit ettiği öne sürülmüştü. Hakimlerin gözaltına alınmasıyla ilgili oldukça sert ifadeler kullanan Öz, "Tüm hakimleri tutuklasanız da hukuksuzluğu Türkiyeye yerleştiremiyeceksiniz. Adaletsizliğe dur diyecek yiğit ve korkusuz hakimler yine olacak" dedi.

Daha önce özel yetkili savcı olarak görev yapan Zekeriya Öz, 'Paralel yapı' tartışmalarının ardından düz savcı olarak Bolu'ya atanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:43

İLGİLİ HABERLER